NEA

Ευρώπη: Πρέπει να επιταχυνθεί η δημιουργία ταχυφορτιστών

Η προσπάθεια για τον εξηλεκτρισμό στην Ευρώπη αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια, παρά τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση των πράσινων μεταφορών. Ποια είναι όμως τα κύρια προβλήματα;

Με τη δέσμευση της ΕΕ να βελτιώσει τα ηλεκτρικά δίκτυα και να εγκαταστήσει φορτιστές, η γραφειοκρατία και οι πολυπλοκότητες των αδειοδοτήσεων αναδεικνύονται ως σοβαρά εμπόδια.

Οι ρυθμιστικές διαφορές μεταξύ των χωρών οδηγούν σε καθυστερήσεις, ενώ οι προγραμματιστές φόρτισης αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην απόκτηση δεδομένων για τους πιθανούς κόμβους φόρτισης.

Χαρακτηριστική είναι η χρονοβόρα διαδικασία δημιουργίας σταθμών ταχείας φόρτισης, η οποία σήμερα διαρκεί κατά μέσο όρο 2 χρόνια αντί για 6  μήνες. Κάτι που παρεμποδίζει την επέκταση των υποδομών που είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για τη σταδιακή κατάργηση των πωλήσεων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων έως το 2035.

Η ενέργεια της ΕΕ για την εγκατάσταση φορτιστών ταχείας φόρτισης είναι θετική, αλλά οι επενδύσεις αποδεικνύονται δύσκολες λόγω της ανάγκης για βασικά δεδομένα και εξαιτίας των πολλαπλών απαιτήσεων όπως η καλωδίωση και η διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελεί πρόκληση για τις εταιρείες ενέργειας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για απλοποιημένες διαδικασίες και τυποποιημένες απαιτήσεις σε όλα τα κράτη μέλη.

Ο δρόμος προς την αειφορία απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες, ξεπερνώντας τα εμπόδια και εξασφαλίζοντας ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για ένα πιο βιώσιμο και πράσινο μέλλον στον τομέα των μεταφορών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!