NEA

MG Motor: Ετοιμάζει ένα νέο SUV και φρεσκάρισμα για το MG4

Η βρετανική εταιρία ετοιμάζεται για μια δυναμική χρονιά το 2024, με σημαντικές αναβαθμίσεις που προγραμματίζονται για την γκάμα της.

Η αρχή θα γίνει από τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια νέα ναυαρχίδα ηλεκτρικού SUV και μια ανανεωμένη έκδοση του MG 4 EV, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar.

Σε πρόσφατη εκδήλωση, ο Lu Jiajun, γενικός διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας της MG, περιέγραψε τη στρατηγική της μάρκας. Κατά το αρχικό εξάμηνο του έτους, θα εφαρμοστεί μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση στα υπάρχοντα συμβατικά μοντέλα με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ηλεκτρικά μοντέλα, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της MG τόσο στα συμβατικά όσο και στα ηλεκτρικά οχήματα, ώστε να καλύψει τις διαφορετικές προτιμήσεις της αγοράς.

Αναγνωρίζοντας τη συνεχιζόμενη ζήτηση για συμβατικά οχήματα σε διάφορες παγκόσμιες αγορές, ο Lu δήλωσε: «Δεν θα εγκαταλείψουμε την αγορά συμβατικών αυτοκινήτων».

Αυτή η δέσμευση στα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης ευθυγραμμίζεται με τη σταθερή αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων της MG, ιδιαίτερα σε βασικές εξαγωγικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η MG έχει φιλόδοξα σχέδια για το 2024, με πολλά νέα μοντέλα ICE να έχουν προγραμματιστεί για λανσάρισμα, συμπεριλαμβανομένων των διαδόχων του δημοφιλούς του ZS. Επιπλέον, ετοιμάζονται σημαντικές αναβαθμίσεις για το βενζινοκίνητο MG5 και MG7, στοχεύοντας στις αγορές όπου πωλούνται αυτά τα μοντέλα.

Οι ηλεκτρικές εκδόσεις των ZS και MG5 αναμένεται να περάσουν στη νέα πλατφόρμα MSP (Modular Scalable Platform) της MG για τις δεύτερες γενιές τους, υποδεικνύοντας μια στρατηγική στροφή προς προηγμένες ηλεκτρικές αρχιτεκτονικές.

Το αποκορύφωμα θα είναι η παρουσίαση ενός νέου ηλεκτρικού SUV, το οποίο τοποθετείται ως διάδοχος του Marvel R. Βασισμένο επίσης στη MSP της μητρικής SAIC, το SUV μπορεί να φιλοξενήσει διάφορα μεγέθη μπαταριών έως 150 kWh και διευκολύνει την αλλαγή μπαταριών.

Επιπλέον, η MG προετοιμάζει μια ουσιαστική αναβάθμιση του εσωτερικού του MG 4, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024, μόλις δύο χρόνια μετά το αρχικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο του. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η άφιξη του Cyberster.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!