NEA

Απίστευτο το κόστος της επισκευής μίας LaFerrari

Το κόστος ενός τρακαρίσματος σε μια LaFerrari μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλό, ειδικά όταν αφορά την ολική επισκευή/ αντικατάσταση του μονοκόκ πλαισίου.

Σύμφωνα με τη Scuderia Car Parts, η τιμή ενός νέου πλαισίου μονοκόκ από τη Ferrari ανέρχεται περίπου στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η LaFerrari, που αρχικά κόστιζε περίπου 1.3 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται τώρα σε αυξημένη αξία, με παραδείγματα πώλησης που φτάνουν ακόμη και τα 4 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το DuPont Registry.

Εάν ένα τέτοιο υπερπολυτελές όχημα υποστεί σοβαρές ζημιές που απαιτούν την αντικατάσταση του πλαισίου, τότε πιθανόν να υπάρχουν και άλλα μέρη προς αντικατάσταση.

Για παράδειγμα, ένα κομμάτι της οροφής μπορεί να κοστίζει 130 χιλιάδες ευρώ, το εμπρός υποπλαίσιο 11 χιλιάδες ευρώ, ενώ και οι 14 βίδες από τιτάνιο κοστίζουν 70 ευρώ η καθεμία.

Συνολικά, το κόστος της επισκευής μπορεί να ανέρχεται σε πολλαπλά εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας το τρακάρισμα ενός τέτοιου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου μια σημαντική οικονομική πρόκληση.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!