NEA

Το Ford Exit Warning σώζει ζωές [video]

Η Ford προχωρά ένα βήμα παραπέρα στην ασφάλεια των οδηγών και των πεζών με την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας Exit Warning, σχεδιασμένη για την αποφυγή ατυχημάτων που μπορεί να προκληθούν από το άνοιγμα μιας πόρτας.

Στο πλαίσιο του αυξανόμενου ρόλου των βαν στις αστικές μας περιοχές, η οδήγηση σε πολυσύχναστους δρόμους αποτελεί πρόκληση, ιδίως για τους οδηγούς που πραγματοποιούν πολλαπλές παραδόσεις καθημερινά.

Τα περιστατικά “πόρτας” μπορούν να προκληθούν όταν οι οδηγοί ανοίγουν τις πόρτες χωρίς να προσέχουν την παρουσία ποδηλατών, σκούτερ ή μοτοσικλετών. Η Ford αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με το Exit Warning, ενσωματώνοντας την τεχνολογία στο νέο Ford Transit Custom.

Το σύστημα Exit Warning χρησιμοποιεί ραντάρ και εξωτερικούς αισθητήρες για να ανιχνεύει την πλησιέστερη παρουσία χρηστών του δρόμου. Όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, ενεργοποιεί τις ενδείξεις LED στους καθρέπτες των θυρών και προειδοποιητικά μηνύματα στο ταμπλό.

Η λειτουργία αυτή ενεργοποιείται μόνο όταν η ταχύτητα των πεζών υπερβαίνει τα 7 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί κατά βούληση του οδηγού.

Η τεχνολογία Exit Warning δεν περιορίζεται στη μία πλευρά του οχήματος αλλά λειτουργεί και στην πλευρά του συνοδηγού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν επιβάτες εξέρχονται από την πόρτα του συνοδηγού και υπάρχει ποδηλατόδρομος ή πεζοδρόμιο στην περιοχή.

Η Exit Warning είναι διαθέσιμη στο νέο Ford Transit Custom και θα ενσωματωθεί επίσης στα μοντέλα Tourneo Custom, Explorer και Mustang το 2024.

Η Ford επιδιώκει να βελτιώσει την ασφάλεια στους δρόμους, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες που εξαλείφουν τους κρυφούς κινδύνους που σχετίζονται με τις καθημερινές μετακινήσεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!