NEAPINED

Renault και Volkswagen θα παράγουν από κοινού φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Φήμες θέλουν μία συνεργασία μεταξύ VW και Renault με στόχο την παραγωγή προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με μεγάλες προοπτικές για το μέλλον.

Η αυξανόμενη ζήτηση για προσιτά ηλεκτρικά οχήματα είναι οδηγητικός παράγοντας για τη δυνητική συνεργασία μεταξύ της Volkswagen και της Renault.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η Volkswagen εξετάζει διάφορες επιλογές για εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Renault, με σκοπό τη συνεργασία για την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα πωλείται στην αγορά με κόστος περίπου 20.000 ευρώ.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την παραγωγή προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων με συμβατικές μπαταρίες, προσβάσιμα σε μεγαλύτερο κοινό. Οι συζητήσεις με τη Renault βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, ενώ η έκβασή τους παραμένει αβέβαιη σύμφωνα με πηγές που ενημερώνονται για το θέμα.

Και οι δύο κατασκευαστές έχουν ως στόχο έναν ετήσιο όγκο παραγωγής που θα κυμαίνεται από 200.000 έως 250.000 οχήματα. Η Volkswagen είχε προηγουμένως ανακοινώσει σχέδια για ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή 25.000 ευρώ, με αυτονομία 450 χιλιομέτρων και ταχεία δυνατότητα φόρτισης, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει έως το 2025.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, έχει αποκαλύψει σχέδια για τον επόμενο Twingo, που θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και αναμένεται να κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ, επίσης συμβάλλοντας στον ανταγωνισμό με τους κινεζικούς κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Παρά τις αναφορές, οι εταιρείες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, ενώ ο εκπρόσωπος της Renault τονίζει τη σημασία της συνεργασίας για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας στην κατηγορία των οικονομικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!