NEAPINED

Επίσημο teaser για το VW ID.2 SUV των 25.000 ευρώ

Η Volkswagen εντείνει τη δέσμευσή της στα BEV, στοχεύοντας σε μια πλήρη γκάμα αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη μέχρι το 2033.

Στην τελευταία της κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή, η VW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα ενός σημαντικού BEV προς αυτή τη μετάβαση.

Δίχως να δώσει κανένα άλλο στοιχείο εικάζεται ότι πρόκειται για την SUV εκδοχή του ID.2, που θα αντικαταστήσει το T-Cross. Πιθανά θα ονομάζεται ID.2x ή ID.2 Cross.

Η teaser εικόνα παραπέμπει στο προφίλ ενός αμαξώματος με στυλ SUV και ένα πιο τετράγωνο μοτίβο στο πίσω μέρος. Μπροστά η κλίση της οροφής είναι πιο έντονη, ενώ τονίζονται και οι θόλοι των τροχών. Το μήκος εκτιμάται πως θα βρίσκεται κάπου στα 4,0-4,2 μέτρα.

Ενώ αυτό το πρωτότυπο προλογίζει ένα ηλεκτρικό city-SUV, να υπενθυμίσουμε ότι η γερμανική εταιρία έχει ήδη παρουσιάσει το ID.2all που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Polo.

Το νέο ηλεκτρικό supermini θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2024 με το εσωτερικό να έχει ένα σύστημα infotainment 12,9 ιντσών τύπου tablet και ένα πακέτο ψηφιακών οργάνων 10,9 ιντσών.

Χτισμένο πάνω στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB entry-level, παρόμοια με το ID.2, με έναν κινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς, το ID.2 SUV πιθανότατα θα προσφέρει επιλογές μπαταριών 38 kWh και 58 kWh, παρόμοιες με αυτές που προορίζονται για το supermini.

Η Volkswagen έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η τιμή εκκίνησης του ID.2 hatch θα βρίσκεται κάπου στις 23.000 ευρώ και βάσει αυτού μπορεί κανείς να κάνει υποθέσεις πως η SUV έκδοση θα κοστίζει περίπου δύο χιλιάρικα παραπάνω.

Το ID.2 αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2024 και να κυκλοφορήσει αρχές 2025. Ένα χρόνο πιο μετά αναμένεται το ID.2 SUV.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!