NEA

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 54 ευρώ το μήνα

Η γαλλική κυβέρνηση φέρνει την επανάσταση με στόχο να καταστήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσιτά σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος μέσω ενός προγράμματος «κοινωνικής μίσθωσης» (social leasing).

Η πιο οικονομική επιλογή του προγράμματος είναι το νέο Citroen e-C3, ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα της Ευρώπης. Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία, οι κάτοικοι στη Γαλλία μπορούν να εξασφαλίσουν τριετή χρηματοδοτική μίσθωση για το e-C3 με μόλις 54 ευρώ το μήνα, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

Το Citroen e-C3, εξοπλισμένο με έναν μονό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 111 ίππων και μια LFP μπαταρία 44 kWh που παρέχει αυτονομία 320 χιλιομέτρων, παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο.

Με τιμή στις 23.300 ευρώ, αυτό το ηλεκτρικό γίνεται ακόμα πιο ελκυστική πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής χρηματοδοτικής μίσθωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια πιο οικονομική έκδοση με αυτονομία 200 χλμ. και τιμή 19.990 € έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025.

Αυτή η ειδική προσφορά χρηματοδοτικής μίσθωσης, που ισχύει για την έκδοση e-C3 με μεγαλύτερη αυτονομία, τίθεται σε ισχύ από τη 1η Ιανουαρίου 2024. Το πρόγραμμα κοινωνικής χρηματοδοτικής μίσθωσης περιλαμβάνει συνολικά οκτώ μοντέλα Stellantis, με μηνιαίες τιμές για τα δημοφιλή EV ως εξής:

  • Citroën ë-C3: 54 €.
  • Fiat 500: 89 ευρώ
  • Opel Corsa EV: 94 ευρώ
  • Peugeot e-208: 99 ευρώ
  • Opel Moka EV: 119 ευρώ
  • Citroën e-C4: €129
  • Jeep Avenger: €149
  • Peugeot e-2008: €149

Η Stellantis σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα ώστε να συμπεριλάβει ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat μέχρι τα τέλη του 2024, πιθανότατα το Fiat Panda EV. Επιπλέον, μια επιλογή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ηλικίας κάτω των 42 μηνών θα προσφέρεται ως πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό εναλλακτική λύση.

Ενώ το Twingo E-Tech είναι το μόνο μη-Stellantis EV που έχει επιβεβαιωθεί για το πρόγραμμα, η αναμονή περιβάλλει πιθανές προσθήκες όπως το προαναφερόμενο μοντέλο Renault και το VW ID.2 που θα λανσαριστούν το 2024 και το 2025, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα κοινωνικού leasing, που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και συγκεκριμενοποιήθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο του 2023, πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024.

Αρχικά αναφερόταν με 100 ευρώ μηνιαίες πληρωμές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατάφεραν να μειώσουν το ποσό στα 54 ευρώ. Κάτι σημαντικό αφορά στη μη αναγκαία προκαταβολή, η οποία επιδοτείται από τη γαλλική κυβέρνηση.

Για να είναι δικαιούχοι στο πρόγραμμα αυτό, οι κάτοικοι της Γαλλίας πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ετήσιο εισόδημα έως 15.400 ευρώ, να διανύουν πάνω από 8.000 χιλιόμετρα ετησίως και να διαμένουν τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο εργασίας τους.

Η τριετής σύμβαση μίσθωσης, που καλύπτει τα έξοδα ασφάλισης, παρέχει τη δυνατότητα αγοράς του EV στο τέλος και επιτρέπει την ακύρωση σε περίπτωση θανάτου, αναπηρίας ή ανεργίας.

Η καινοτόμος προσέγγιση της Γαλλίας δεν καθιστά απλώς τα EV προσιτά, αλλά διασφαλίζει ότι η φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα θα περιλαμβάνει όλα τα εισοδηματικά κλιμάκια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!