NEA

Η McLaren GTS γίνεται ακόμη καλύτερη από την GT

Η αναβαθμισμένη εκδοχή του βρετανικού supercar που αντικαθιστά την GT έχει κερδίσει σε δύναμη και έχει χάσει σε βάρος.

H πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της McLaren δεν είναι απλώς ένας απλός αντικαταστάτης της GT, αφού υπάρχουν πολλές αλλαγές. Έτσι τουλάχιστον λένε οι Βρετανοί που μας παρουσιάζουν την μία παραλλαγή, του ίδιου πιάτου, μετά την άλλη.

Όπως και να έχει κάτω από το ελκυστικό αμάξωμα της, η McLaren GTS εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V8, ο οποίος αποδίδει 635 ίππους – μια σημαντική αύξηση 15 ίππων σε σύγκριση με τον προκάτοχό της. Αξιοσημείωτο είναι ότι η GTS ζυγίζει μόλις 1.520 κιλά, χάνοντας περίπου 10 κιλά σε σύγκριση με την GT.

Επιταχύνοντας από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και φτάνοντας τα 200 χλμ./ώρα σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα, η GTS ξεπερνά διακριτικά τον προκάτοχό της. Αυτό το καθημερινό κουπέ GT δεν φοβάται ούτε τις τελικές ταχύτητες, φτάνοντας αβίαστα τα 326 χλμ./ώρα.

Το μονοκόκ σασί από ανθρακονήματα ενσωματώνει την προσαρμοστική ανάρτηση Intelligent της McLaren, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και οδηγικής άνεσης.

Επίσης, υπάρχει και το προαιρετικό σύστημα ανύψωσης του μπροστινού άξονα, το οποίο είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το προηγούμενο, καθώς χρειάζεται μόλις 4,0 δευτερόλεπτα για να σηκώσει ή να χαμηλώσει πλήρως το ρύγχος.

Οι αγοραστές μπορούν επίσης να εξατομικεύσουν το GTS τους με μια σειρά επιλογών, όπως το εντυπωσιακό χρώμα Lava Grey και τις χαρακτηριστικές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου GTS Turbine.

Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν ήδη να κάνουν παραγγελίες για την McLaren GTS, με τις παραδόσεις να αναμένονται το 2024. Πέρα από το πιο μαλακό set-up για τις ευθείες και τα ταξίδια, η GTS διαθέτει μια track λειτουργία πίστας για όσους αρχίζει να βράζει το αίμα τους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!