NEA

Το Suzuki Jimny αναβιώνει το πνεύμα του WRC

Το Suzuki Jimny, παρότι δεν καταφθάνει ποτέ στην Ευρώπη, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ιαπωνία.

Σε μια πρόσφατη μεταμόρφωση από την ομάδα ειδικών του aftermarket, DAMD, το Jimny αποκτά νέα ζωή, μεταμορφώνοντας το σε έναν θρύλο του World Rally Championship (WRC).

Κατά την προετοιμασία για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, την επόμενη εβδομάδα, η DAMD ανακοίνωσε δύο εντυπωσιακά κιτ αμαξώματος.

Εμπνευσμένα από τα κλασικά Renault 5 Turbo και Lancia Delta Integrale, αναβιώνοντας την αίγλη των θρύλων των αγώνων ράλι από τη δεκαετία του ’80 και του ’90.

Και τα δύο κιτ περιλαμβάνουν εντυπωσιακά στοιχεία, όπως προφυλακτήρες και φουσκωμένα φτερά, παραπέμποντας σε εκείνα των αγωνιστικών ράλι.

Το μπλε Little 5 παρουσιάζει μια εκλεπτυσμένη μάσκα και φωτιστικά σώματα εμπνευσμένα από τα Renault, με μια έξυπνη ένδειξη “Non Turbo” πάνω από το εμβληματικό αυτοκόλλητο του 5.

Από την άλλη πλευρά, το κόκκινο Little Δ αναδεικνύει τον σχεδιασμό της Delta, με τέσσερα κυκλικά φώτα που αναδεικνύουν την κληρονομιά των παλαιότερων μοντέλων Delta υψηλών επιδόσεων.

Παρότι η DAMD αντιμετωπίζει αυτές τις μετατροπές ως συλλεκτικά concepts, αποτίει φόρο τιμής στην παράδοση, αναβιώνοντας το Suzuki Jimny και επαναπροσδιορίζοντας το ως μια σύγχρονη εκδοχή των εμβληματικών Mercedes G-Class και Ford Bronco.

Παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση, αυτές οι μετατροπές παραμένουν κυρίως αισθητικές, διατηρώντας το Jimny ως ένα σύμβολο τρόπου ζωής.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!