NEA

Στην Αυστραλία αγοράζουν Ranger και Hilux…

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Αυστραλία σημείωσαν ιστορικό υψηλό το 2023, σύμφωνα με την ένωση αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας. Ωστόσο οι πωλήσεις ελαφρών οχημάτων εξακολούθησαν να κυριαρχούνται από φορτηγά υψηλής εκπομπών ρύπων και οχήματα SUV.

Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία ήταν το 7,2% του συνόλου των οχημάτων που πουλήθηκαν πέρυσι, υπερδιπλάσιο από το 3,1% που καταγράφηκε το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου Βιομηχανιών Αυτοκινήτων (FCAI).

Το μερίδιο πωλήσεων για το 2023 αυξάνεται στο 16,2% του συνόλου των πωλήσεων νέων οχημάτων, αφού συμπεριληφθούν τα υβριδικά και τα plug-in υβριδικά, που σχεδόν είναι  ένα στα πέντε οχήματα.

Οι μεταφορές είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές εκπομπών ρύπων της Αυστραλίας και η αυξανόμενη υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων ενισχύει τη δέσμευση της κυβέρνησης να μειώσει τις εκπομπές κατά 43% έως το 2030.

Ωστόσο, οι Αυστραλοί συνεχίζουν να προτιμούν τα SUV ή τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, μοντέλα που συνήθως έχουν υψηλότερες εκπομπές όταν τροφοδοτούνται με ορυκτά καύσιμα. Οι δύο κατηγορίες αντιπροσώπευαν το 78,4% του συνόλου των πωλήσεων νέων οχημάτων πέρυσι.

Το Ford Ranger και το Toyota Hilux, τα δύο πιο δημοφιλή μοντέλα στα οποία αντιστοιχεί το 1/10 των πωλήσεων το 2023, εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από το μέσο όρο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!