NEAPINED

Οι τιμές πώλησης του νέου Dacia Duster

Με τιμή 19.690 ευρώ στη Γαλλία, το νέο Duster φαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρεται σε ανταγωνιστικές τιμές και ταυτόχρονα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της αγοράς για βελτιωμένα χαρακτηριστικά και τεχνολογία. Στην Ελλάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η νέα γενιά του Duster αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανανέωση από το αρχικό του λανσάρισμα το 2012. Βασισμένο στην πλατφόρμα CMF-B της Renault-Nissan, το νέο Duster 2024 εισάγει νέα στοιχεία, όπως ένα πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης και επιλογές διπλού καυσίμου LPG.

Στη Γαλλία η βασική προσθιοκίνητη έκδοση Essential έχει ελκυστική τιμή στα 19.690 ευρώ, μικρή διαφορά από το τωρινό Duster που στην εκεί αγορά ξεκινά από τις 19.250 ευρώ. Σχεδόν 2.000 ευρώ κοστίζει η επόμενη έκδοση, η Expression, η οποία ξεκινά από τα 21.600 ευρώ.

Η Dacia, παραδοσιακά γνωστή για τις χαμηλές τιμές της, έχει μετατοπίσει στρατηγικά την εστίασή της στο value for money, ευθυγραμμιζόμενη με τον στόχο του Ομίλου Renault για επίτευξη περιθωρίου κέρδους 15% μέχρι το 2030.

Έτσι, το νέο Duster διατηρεί τη θέση του ανάμεσα στα φθηνότερα μικρά SUV στην ευρωπαϊκή αγορά, τονίζοντας τη δέσμευση της μάρκας για προσιτή τιμή.

Το φάσμα τιμών του Duster επεκτείνεται για να καλύψει διάφορες προτιμήσεις, με τη φθηνότερη τετρακίνητη έκδοση να ξεκινά από τις 23.400 ευρώ και τη βασική υβριδική γκάμα να τιμάται στα 26.600 ευρώ.

Η γκάμα κορυφώνεται στα 28.100 ευρώ για τα υβριδικά μοντέλα των επιπέδων εξοπλισμού Extreme και Journey, παρέχοντας στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα επιλογών.

Η Dacia έχει προγραμματίσει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο.

Ενώ το Duster συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του μεταξύ των πιο προσιτών επιλογών στην κατηγορία του, το ανταγωνιστικό τοπίο εξελίσσεται.

Ανταγωνιστές όπως το MG ZS (από 18.000 ευρώ), το Hyundai Bayon (από 18.950 ευρώ), το Kia Stonic (από 21.500 ευρώ) και το Renault Captur (από 21.500 ευρώ) είναι εξίσου ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις.

Η Dacia, ωστόσο, παραμένει σίγουρη για τη στρατηγική της με επίκεντρο τη λιανική πώληση, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το μικρό SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά λιανικής πώλησης.

Μετά το Duster, το compact SUV, που αναμένεται να ονομαστεί Bigster, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στην ίδια πλατφόρμα, σηματοδοτώντας τη δέσμευση της μάρκας για μια ποικιλόμορφη και ελκυστική γκάμα που ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!