NEAPINED

H Honda μας δείχνει το νέο της πρόσωπο

Δίνοντας έμφαση στο ψηφιακό στοιχείο με ρετρό γνωρίσματα, η Honda ετοιμάζεται να ακολουθήσει μια πιο τολμηρή ρότα για τα επόμενα μοντέλα της.

Η Honda ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα εποχή στην καινοτομία των ηλεκτρικών οχημάτων (BEV), με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν στη CES για το λανσάρισμα της σειράς Honda 0 Series.

Αυτή η παγκόσμια σειρά νέων ηλεκτρικών αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2026, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τη δέσμευση της Honda για ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050.

Η Honda 0 Series θα βασίζεται σε δύο πρωτοποριακά concepts που παρουσιάστηκαν στη CES: το Saloon και το Space-Hub.

Το Saloon, ένα φουτουριστικό χαμηλό σεντάν με χαρακτηριστική σιλουέτα που θυμίζει στέισον, θα είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς.

Διαθέτοντας μια ηλεκτρική πλατφόρμα με μπαταρία, το Saloon ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της Honda «man maximum/ machine minimum», προσφέροντας ένα ευρύχωρο εσωτερικό με έμφαση στη διαισθητική λειτουργία, την εξαιρετική ορατότητα και τη σπορ θέση οδήγησης.

Ο Toshihiro Mibe, Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, περιέγραψε τις αρχές πίσω από τη 0 Series της Honda, τονίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας να δημιουργεί εντελώς νέες αξίες από το μηδέν.

Το σαλούν, με τη μοναδική σχεδίαση που θυμίζει… μυρμηγκοφάγο στο μπροστινό μέρος, αντιπροσωπεύει ένα τολμηρό άλμα στην ανταγωνιστική αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων για τη Honda, που φημίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές βενζινοκινητήρων στον κόσμο.

Εκτός από την αισθητική του γοητεία, το Saloon θα εισάγει προηγμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων steer-by-wire και motion control, στο πλαίσιο της δέσμευσης της Honda να προσφέρει μια βελτιωμένη οδηγική εμπειρία.

Θα χρησιμοποιεί μια λεπτή πλατφόρμα EV για πιο σπορ αεροδυναμική, σε συνδυασμό με καινοτομίες λογισμικού για την αναβάθμιση της αλληλεπίδρασης με τον χρήστη.

Το δεύτερο concept, το Space-Hub, οραματίζεται ως ένα ευέλικτο crossover με τετράγωνο πίσω μέρος, που παρέχει ευέλικτο εσωτερικό χώρο για τη φιλοξενία διαφόρων επιβατών.

Περιγράφεται ως ένα hub που συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους και με τον κόσμο και συμπληρώνει το Saloon στη 0 Series της Honda.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στη 0 Series της Honda επεκτείνονται στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, τις συνδεδεμένες τεχνολογίες, τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα των μπαταριών. Αξιοποιώντας μια έκδοση του προηγμένου συστήματος υποβοήθησης οδηγού Sensing Elite της Honda, η 0 Series στοχεύει σε δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

Η δέσμευση για την ηλεκτροκίνηση αποδεικνύεται περαιτέρω από το σχέδιο της Honda να παρουσιάσει 30 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Στόχος είναι  μια πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα, που θα περιλαμβάνει τόσο ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες όσο και ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου, μέχρι το 2040.

Η επένδυση της εταιρείας σε μια ηλεκτρική πλατφόρμα μπαταρίας, την e:Architecture, υπογραμμίζει την αφοσίωσή της στην ανάπτυξη EV, με το πρώτο EV της e:Architecture -ένα μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους ηλεκτρικό crossover- να αναμένεται να βγει στην αγορά το 2025.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!