NEA

Το κορεατικό VinFast VF 3 βάζει πλώρη για Ευρώπη

Η VinFast τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με το ντεμπούτο του VF Wild, ενός ηλεκτροκίνητου pickup μεσαίου μεγέθους, στη CES, αλλά και του κόμπακτ VF 3.

Το VF Wild είναι ένα πρωτότυπο «αγροτικό» που προφανώς δημουργήθηκε για να πλαισιώσει το ντεμούτο του VF 3 στην έκθεση CES που γίνεται στο Λας Βέγκας. Το μίνι eSUV, όπως το περιγράφουν οι Κορεάτες, είχε κάνει το ντεμπούτο του το περασμένο καλοκαίρι και τώρα επανέρχεται ως έκδοση παραγωγής.

Το VF 3 έχει σχεδιαστεί για νέους οδηγούς που δίνουν προτεραιότητα στην πρακτικότητα και στο στιλ. Με δύο πόρτες, διχρωμία οροφής και πλαστικά προστατευτικά αμαξώματος, το συμπαγές SUV διαθέτει μεγάλη απόσταση από το έδαφος και τροχούς 16 ιντσών.

Με μήκος περίπου 3,19 μέτρα, πλάτος 1,679 και ύψος 1,621, το VF 3 είναι αισθητά μικρότερο από τους ανταγωνιστές, όπως είναι το Jeep Renegade και το Fiat 500e.

Παρά το συμπαγές μέγεθός του, το VF 3 είναι ένα τετραθέσιο με μινιμαλιστική διάκοσμο. Το SUV διαθέτει ένα σύστημα infotainment 10 ιντσών που υποστηρίζει Android Auto και Apple CarPlay, καθώς και μια αναδιπλούμενη δεύτερη σειρά για την επέκταση του χώρου αποσκευών σε 550 λίτρα.

Αν και οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, η VinFast στοχεύει σε αυτονομία άνω 200 χιλιομέτρων. Αν και σχετικά μέτρια, η αυτονομία αυτή ξεπερνάει εκείνη του Mazda MX-30, το οποίο μπορούσε να διανύσει πολύ λιγότερα με μία φόρτιση.

Το VF 3 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, με την προσιτή τιμή να τονίζεται ως βασικό σημείο πώλησης. Δεν αποκλείονται και συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης.

Εκτός από το VF 3, η VinFast παρουσίασε το concept VF Wild, ένα μεσαίου μεγέθους pickup με ελκυστικό σχεδιασμό. Αξιοσημείωτα σημεία είναι οι κρυφές χειρολαβές θυρών, οι ψηφιακοί πλευρικοί καθρέφτες, οι πίσω  ανάποφεςπόρτες και μια μεσαία πόρτα που επιτρέπει στο κρεβάτι να επεκταθεί στην καμπίνα για επιπλέον χώρο φορτίου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!