NEA

H Rimac πειραματίζεται με νανοσωλήνες

Η Rimac, πρωτοπόρος εταιρία στον χώρο των ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξετάζει μια καινοτόμα προσέγγιση στον τρόπο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρίας, Mate Rimac, η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία επικεντρώνεται στον υπερθέρμανση υγρών καυσίμων, όπως το LPG, το υδρογόνο, και το πετρέλαιο diesel. Η ιδέα είναι να παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από αυτήν τη διαδικασία και να τροφοδοτούνται οι ηλεκτρικοί κινητήρες των οχημάτων.

Αν και η προσέγγιση αυτή θυμίζει τα υβριδικά οχήματα με range extenders, η Rimac δηλώνει ότι η προοπτική της είναι εντελώς διαφορετική. Η χρήση της υπερθέρμανσης και των “νανοσωλήνων” αναδεικνύεται ως κρίσιμη, καθώς παρουσιάζει αποδοτικότητα που φτάνει το 80%, σημαντικά υψηλότερη από τους συμβατικούς εσωτερικούς καύσης κινητήρες.

Ο Mate Rimac υπογραμμίζει ότι η Rimac δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά αναζητά την πιο συναρπαστική τεχνολογία κάθε στιγμή. Το νέο πρόγραμμα της εταιρίας έχει ως στόχο να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των “νανοσωλήνων” και να εξετάσει τη δυνατότητα χρήσης τους ως πηγής ενέργειας για αυτοκίνητα.

Παρά τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα, ο ιδρυτής δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε η τεχνολογία αυτή θα είναι έτοιμη για εμπορική παραγωγή. Ωστόσο, υπογράμμισε το ενδεχόμενο της έρευνας να έχει “σημαντικές επιπτώσεις” στην αυτοκινητοβιομηχανία, ιδίως στα αγωνιστικά αυτοκίνητα που αντιμετωπίζουν περιορισμούς βάρους και συσκευασίας σε ηλεκτρικά οχήματα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!