NEA

Ντεμπούτο στο Τόκιο για το Nissan Ariya Nismo

Η Nissan παρουσίασε με περηφάνια το Ariya NISMO στο Tokyo Auto Salon 2024, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον τομέα των ηλεκτρικών υψηλών επιδόσεων.

Βασισμένο στο Ariya e-4ORCE και εξοπλισμένο με δυναμικό σχεδιασμό EV NISMO νέας γενιάς, το Ariya NISMO προσφέρει εξαιρετική ισχύ, συνδυάζοντας δύναμη και ομαλή επιτάχυνση.

Δύο εκδόσεις του Ariya Nismo θα προσφέρονται στην Ιαπωνία, αν και παραμένει αβέβαιο εάν θα είναι διαθέσιμες στις παγκόσμιες αγορές.

Το βασικό Nismo B6 e-4ORCE αποδίδει 367 ίππους και 560 Nm μέσω των δύο ηλεκτροκινητήρων του ενώ τροφοδοτείται από μια μπαταρία 66 kWh. Αυτή η έκδοση ζυγίζει 2.080 κιλά.

Όσοι αναζητούν περισσότερες επιδόσεις μπορούν να επιλέξουν το Nismo B9 e-4ORCE με μπαταρία 91 kWh, ισχύ 435 ίππων, ροπής 600 Nm και βάρος από 2.210 κιλά.

Οι μηχανικοί της NISMO επικεντρώθηκαν στη βελτίωση κάθε λεπτομέρειας, αυξάνοντας την απόδοση του κινητήρα κατά περίπου 10% και προσθέτοντας ειδικές επεμβάσεις στην επιτάχυνση και την απόκριση.

Το αποτέλεσμα είναι η εκπομπή ενός προαιρετικού ήχου, ο οποίος αναπαράγει την αίσθηση των αγώνων της Formula E, προσθέτοντας έναν επιπλέον διασκεδαστικό στοιχείο στην οδήγηση.

Ο Ariya NISMO διαθέτει επίσης ειδικές αναβαθμίσεις σε κάθε εξάρτημα πλαισίου, τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE και ελαστικά τοποθετημένα σε ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα αυτό δημιουργεί εντυπωσιακή σταθερότητα και εξαιρετικό κράτημα σε κάθε στροφή, επιτρέποντας στον οδηγό να απολαμβάνει τις καμπύλες υψηλών ταχυτήτων με ασφάλεια και άνεση.

Στον τομέα του σχεδιασμού, το αμάξωμα του Ariya NISMO συνδυάζει την υψηλή ποιότητα του Ariya με τον δυναμισμό της NISMO. Η βελτιωμένη αεροδυναμική μειώνει την οπισθέλκουσα και παρέχει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες, βελτιώνοντας την απόδοση του ηλεκτρικού οχήματος.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα αντικατοπτρίζει τον premium χαρακτήρα του Ariya με υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των ειδικά σχεδιασμένων καθισμάτων και των διακοσμήσεων NISMO.

 NISMO B6 e-4ORCENISMO B9 e-4ORCE
Μήκος4,650 mm4,650 mm
Πλάτος1,850 mm1,850 mm
Ύψος1,655 mm1,650 mm ως 1,660 mm
Μεταξόνιο2,775 mm2,775 mm
Βάρος2,080 kg2,210 kg ως 2,220 kg
Απόδοση270 kW320 kW
Ροπή560 Nm600 Nm
Μπαταρία66 kWh91 kWh
Μέγεθος ελαστικών (εμπρός και πίσω)255/45R20

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!