NEA

Κουβέρτα καταστολής για φλεγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα [video]

Η ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί προτεραιότητα για τους πυροσβέστες, καθώς οι πυρκαγιές σε αυτά μπορούν να είναι προκλητικές και δύσκολες στην κατάσβεση.

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό στο Centennial του Κολοράντο, η κατάσβεση μιας φωτιάς που εξελίσσονταν σε μια Jaguar I-Pace του 2019 που φορτιζόταν σε ένα γκαράζ σπιτιού απαιτούσε μια επαναστατική προσέγγιση.

Οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν την πρόκληση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην μπαταρία ιόντων λιθίου χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο κουβέρτα. Αυτή η εξειδικευμένη κουβέρτα, βάρους 28 κιλών, χρησίμευσε για την αποτροπή της αναζωπύρωσης της μπαταρίας και τη μείωση του κινδύνου νέας φωτιάς.

Επιπλέον, το πλήρωμα ρυμούλκησε με επιτυχία το φλεγόμενο όχημα, καλύπτοντάς το με την κουβέρτα για να περιορίσει την εκπομπή τοξικού καπνού. Η μέθοδος αυτή αναδεικνύει μια επαναστατική προσέγγιση στην κατάσβεση πυρκαγιών σε ηλεκτρικά οχήματα.

Αντί να χρησιμοποιούνται παραδοσιακές μεθόδους όπως η χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού ή η μεταφορά του οχήματος σε χώρο ταφής με χώμα, η εφαρμογή της εξειδικευμένης κουβέρτας αποτελεί αποτελεσματική λύση.

Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση συμβάλλει όχι μόνο στην ασφάλεια αλλά και στην αποφυγή περιβαλλοντικών επιπτώσεων που μπορεί να προκληθούν σε σχέση με τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!