NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως λειτουργεί το Active Air Skirt των Hyundai και Kia [video]

Η Hyundai και η Kia παρουσιάζουν την τεχνολογία AAS (Active Air Skirt), η οποία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την απόδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV).

Η τεχνολογία AAS αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αντίστασης κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες, βελτιώνοντας έτσι τόσο την αυτονομία οδήγησης όσο και τη σταθερότητα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η τεχνολογία AAS, αφορά στο μπροστινό προφυλακτήρα και τροχούς καθώς ρυθμίζει δυναμικά τη ροή του αέρα που εισέρχεται από το κάτω μέρος. Διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις αναταράξεις που δημιουργούνται γύρω από τους τροχούς του οχήματος, προσαρμοζόμενο στις μεταβλητές ταχύτητες κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες.

Η τεχνολογία AAS βασίζεται στην ανάπτυξη δύο φλαπς -στα άκρα των προφυλακτήρων και λίγο μπροστά από τους τροχούς- που εκτρέπουν την ροή του αέρα βελτιώνοντας την αεροδυναμική. Λειτουργεί σε ταχύτητες άνω των 80 χλμ./ώρα, ενώ κάτω από αυτή την ταχύτητα τα φλαπς μαζεύονται στην αρχική τους θέση.

Σε μια πρόσφατη δοκιμή, η Hyundai και η Kia μείωσαν με τον συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) κατά 0,008 στο Genesis GV60, γεγονός που μεταφράζεται σε βελτίωση της αντίστασης κατά 2,8%. Αυτή η βελτίωση αναμένεται να προσφέρει πρόσθετη αυτονομία οδήγησης περίπου 6 χιλιομέτρων, αναδεικνύοντας τα απτά οφέλη της τεχνολογίας AAS.

Εν τω μεταξύ, η Hyundai Motor και η Kia παραμένουν στην πρωτοπορία της ενσωμάτωσης διαφόρων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των πίσω αεροτομών, ενεργητικών αεροτομών, αεροκουρτινών των τροχών, σπλίτερ/ διαχύτες κ.α.

Το Hyundai Ioniq 6, το οποίο διαθέτει πολλές από τις παραπάνω τεχνολογίες, έχει συντελεστή μόλις στο Cd 0,21.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!