NEAPINED

Akio Toyoda: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα κυριαρχήσουν

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ανέδειξε πρόσφατα τη θέση της εταιρείας σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV), υποστηρίζοντας ότι η μελλοντική κινητικότητα δεν πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτά.

Σύμφωνα με τον Toyoda, τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία δεν αποτελούν μονόδρομο προς τη μελλοντική κινητικότητα. Σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι τα BEV θα καταλαμβάνουν περίπου το 1/3 του μεριδίου αγοράς.

Το υπόλοιπο θα αναλογεί σε υβριδικά αυτοκίνητα (HEV, PHEV), στα επερχόμενο με κυψέλες υδρογόνου (fuel cell ή FCV) και συμβατικών ήπια υβριδικών με ορυκτά καύσιμα.

Ο Toyoda, εγγονός του ιδρυτή της Toyota, επισήμανε τη σημασία της επιλογής και της αυτονομίας των πελατών στον καθορισμό του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζοντας την παγκόσμια πραγματικότητα ενός δισεκατομμυρίου που ζουν χωρίς να έχουν βασική ανάγκη το ηλεκτρικό ρεύμα, επεσήμανε ότι η περιορισμένη πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας δεν πρέπει να είναι λόγος για την απόρριψη των παραδοσιακών οχημάτων.

Επίσης, τόνισε ότι οι επιλογές των καταναλωτών πρέπει να καθοδηγούν την εξέλιξη της αγοράς, παράλληλα με τη δέσμευση για τη συνεχή βελτίωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ο Toyoda διαβεβαίωσε επίσης ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ακόμα και μετά το 2035, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση της εταιρείας στον χώρο των παραδοσιακών κινητήρων.

Ωστόσο, δεν έγινε σαφές εάν αναφερόταν στις πωλήσεις νέων οχημάτων ή στα υπάρχοντα οχήματα που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους.

Η στάση της Toyota αποτελεί μια συντηρητική προσέγγιση σε σχέση με άλλες εταιρείες στον κλάδο και λαμβάνει υπόψη τις παγκόσμιες ενεργειακές υποδομές, τις ανάγκες των πελατών και τη μακροβιότητα των υφιστάμενων στόλων οχημάτων.

Η εταιρεία αμφισβητεί την επικρατούσα τάση για ταχεία μετάβαση αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση, ενισχύοντας την ιδέα ότι η επιλογή πρέπει να είναι πολυποίκιλη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε καταναλωτή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!