NEA

Όσοι δεν πληρώνουν τις δόσεις τους το αυτοκίνητο θα επιστρέφει εκεί που πρέπει

Η αμερικανική εταιρία Ford έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει μια αμφιλεγόμενη πατέντα που είχε υποβάλει τον Μάρτιο του 2022, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Η πατέντα, με τον τίτλο «Systems and Methods to Repossess a Vehicle» (Συστήματα και Μέθοδοι Επανακατάσχεσης Οχήματος), περιγράφει ένα σύστημα που επιτρέπει σε αυτοκίνητα να επιστρέφουν αυτόνομα σε καθορισμένη τοποθεσία, εάν οι αγοραστές καθυστερούν στις πληρωμές τους.

Το προτεινόμενο σύστημα προορίζεται για μελλοντική χρήση σε αυτοκίνητα με εξελιγμένη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, προκειμένου να ενθαρρύνει τους αγοραστές να πληρώνουν εγκαίρως τα δάνειά τους.

Αρχικά, το σύστημα θα ενημερώνει τους αγοραστές για οποιαδήποτε καθυστέρηση στην πληρωμή τους, και σε περίπτωση αδιαφορίας, θα είχε τη δυνατότητα να απενεργοποιεί βασικές λειτουργίες όπως το ραδιόφωνο ή ο κλιματισμός.

Ωστόσο, παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες της Ford, η πατέντα φαίνεται να μην έχει συνέχεια, καθώς το αμερικανικό γραφείο κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τη χαρακτήρισε ως «εγκαταλελειμμένη».

Και αυτό επειδή η Ford δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα διευκρινίσεων που υποβλήθηκαν τον Οκτώβριο περυσινό, οδηγώντας στην απόρριψη της πατέντας. Αυτή η απόφαση της εταιρίας να εγκαταλείψει αυτήν την πατέντα θέτει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον τέτοιων τεχνολογιών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πάντως, ενώ οι προκλήσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση αυτή, ορισμένες αντιπροσωπείες έχουν ήδη εγκαταστήσει λογισμικό εντοπισμού GPS στα οχήματα για παρόμοιους σκοπούς, διασφαλίζοντας την εντοπισιμότητά τους σε περίπτωση μη πληρωμής από τους αγοραστές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!