NEA

Citroen Ami Charleston By Biancone: Ένας φίλος από τα παλιά

Ο Ιταλός σχεδιαστής Massimo Biancone ανακοινώνει το Citroen Ami Charleston By Biancone, ένα ειδικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που αποτίνει φόρο τιμής στον κλασικό Citroen 2CV Charleston.

Το εντυπωσιακό Ami μεταμορφώθηκε με επεμβάσεις και αναβαθμίσεις, εμφανίζοντας ένα αμάξωμα με την κλασική διχρωμία Rouge Delage / Noir, εμπνευσμένη από τα χρώματα του art deco που χαρακτήριζαν το 2CV Charleston.

Ο σχεδιαστής δημιουργεί ένα μοναδικό μοντέλο που συνδυάζει σύγχρονη τεχνολογία με κλασική αισθητική.

Τα σήματα της Citroen έχουν αφαιρεθεί, αντικαθίστανται από μια μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος, μαύρα καλύμματα τροχών και μια οροφή από καμβά που αναφέρεται στο αντίστοιχο Fiat Topolino.

Στο εσωτερικό, το ρετρό θέμα επεκτείνεται με το μοναδικό τιμόνι με μια ακτίνα, τις καρό επενδύσεις στα καθίσματα, τα λαστιχένια πατάκια, και πολλά άλλα που αναβιώνουν τον κλασικό χαρακτήρα του 2CV.

Παρά τις αναβαθμίσεις, το Ami Charleston By Biancone διατηρεί τον ηλεκτροκινητήρα των 8 ίππων και μια μπαταρία 5,5 kWh, προσφέροντας εργοστασιακή αυτονομία 70 χιλιομέτρων.

Ο Massimo Biancone σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 150 αντίτυπα αυτής της ειδικής έκδοσης, με 32 προπαραγγελίες ήδη εξασφαλισμένες και τέσσερις μονάδες που βρίσκονται στην παραγωγή.

Αν και η τιμή του Ami Charleston By Biancone δεν έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να είναι αισθητά υψηλότερη από το κανονικό Ami, αντικατοπτρίζοντας τις εξαιρετικές του προδιαγραφές και τον περιορισμένο χαρακτήρα παραγωγής.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!