NEA

Περιπολικά Lucid με drone οροφής για τη Σαουδική Αραβία [video]

Στην αραβική χερσόνησο τα περιπολικά της αστυνομίας καταφέρνουν να προκαλούν αίσθηση, όχι μόνο λόγω των εκλεκτικών τετράτροχων που διαθέτει, αλλά και λόγω των πρωτοποριακών μέσων παρακολούθησης που χρησιμοποιεί.

Πρώτη και καλύτερη η αστυνομία του Ντουμπάι. Πάντως, και η Σαουδική Αραβία δεν πάει πίσω με πρόσφατο παράδειγμα τα ηλεκτρικά Air της Lucid Motors. Η οποία είναι έτοιμη να παραδώσει στο Ριάντ ένα στόλο από περιπολικά Air που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν την τάξη στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Τα περιπολικά Lucid Air διαθέτουν εντυπωσιακή μαύρη βαφή με λευκές πόρτες και μεγάλα γράμματα στο πλάι, δίνοντάς τους εντυπωσιακό εμφανισιακά χαρακτήρα. Ωστόσο, η πραγματική καινοτομία βρίσκεται στην οροφή τους, όπου υπάρχει μία «μπαγκαζιέρα» με ενσωματωμένα προειδοποιητικά LED και σειρήνα.

Πέραν της εντυπωσιακής εμφάνισης, αυτή η μπαγκαζιέρα κρύβει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: ένα drone που μπορεί να απογειωθεί από μέσα του. Με το πάτημα ενός διακόπτη το πάνω μέρος της ανοίγει και οι αστυνομικοί μπορούν να εκτοξεύσουν το drone, παρέχοντας ολοκληρωμένη επίβλεψη του περιβάλλοντος χώρου από ψηλά.

Η επένδυση του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη Lucid Motors αντικατοπτρίζει μια στρατηγική κίνηση που συνδυάζει οικονομική ενίσχυση και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η συνεργασία ανάμεσα στην τοπική κυβέρνηση και την αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύεται, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μετάβαση της χώρας από την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτή η στρατηγική επένδυση αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Lucid Motors στην επιτάχυνση της μετάβασης προς τα ηλεκτρικά οχήματα, όχι μόνο στον τομέα των αστυνομικών οχημάτων αλλά και στη γενική μετάβαση της κοινωνίας προς πιο βιώσιμες μορφές μεταφορών.

Πέρα από την ενίσχυση του αστυνομικού στόλου με τα ηλεκτρικά Lucid Air, η Σαουδική Αραβία έχει αποφασίσει να υιοθετήσει έως και 100.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα δημόσιας χρήσης κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας.

Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο συμβαδίζει με τις προσπάθειες της Lucid Motors να αναδειχθεί ως πρωτοπόρος στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη κινητικότητα στη Σαουδική Αραβία και πέρα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!