NEAPINED

Audi S3 & RS3: Ισχυρότερα με πολλές αναβαθμίσεις

Μέσα στη χρονιά η Audi θα λανσάρει μια ανανεωμένη έκδοση των S3 και RS 3, με σημαντικές βελτιώσεις τόσο για το hatchback όσο και για το sedan.

Κάτω από το καπό, το ανανεωμένο S3 θα εφοδιάζεται με έναν αναβαθμισμένο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 333 ίππους και 420 Nm. Κάτι που συνεπάγεται μια σημαντική αύξηση κατά 23 ίππους και 20 Nm ροπής σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

Ο κινητήρας ευθυγραμμίζεται με την ειδική έκδοση Volkswagen Golf R 333, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Audi να προσφέρει ισχυρότερες επιδόσεις. Επίσης, στο πίσω μέρος διακρίνεται εξάτμιση της Akrapovic.

Βελτιώνοντας την οδηγική εμπειρία, το ανανεωμένο S3 υιοθετεί ένα πίσω torque splitter (ελεγχόμενο πολύδισκο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό) ροπής δανεισμένο από το RS3.

Αν και δεν διαθέτει ειδική λειτουργία drift, η προσθήκη αυτού του διαφορικού υπόσχεται μια πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία. Ως ένα εξελιγμένο μπλοκέ ο κατανεμητής ροπής μεταφέρει βέλτιστα τη ροπή ανάμεσα στους πίσω τροχούς.

Επιπρόσθετα η Audi έχει εξοπλίσει το ανανεωμένο S3 με μεγαλύτερα φρένα στον μπροστινό άξονα, με διάμετρο 357 χλστ. και αύξηση πάχους κατά 4 χλστ. (στα 34 χλστ.) Οι δαγκάνες με διπλά έμβολα και τα νέα τακάκια παρέχουν μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής για βελτιωμένη απόδοση πέδησης. Σε συνεργασία με τη Falken, η Audi ανέπτυξε επίσης ένα πιο νέο σετ ελαστικών 235/35 για τους τροχούς 19 ιντσών, βελτιώνοντας περαιτέρω την πρόσφυση.

Πέρα από τις βελτιώσεις στα φρένα και τα ελαστικά, έχει αναβαθμιστεί η μπροστινή ανάρτηση σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης και τα ενεργητικά αμορτισέρ. Ταχύτερη σε λειτουργία αναμένεται και το επτατάχυτο κιβώτιο S tronic.

Η Audi έχει επίσης υπονοήσει βελτιώσεις για το RS3, αυξάνοντας ενδεχομένως την απόδοση του πεντακύλινδρου κινητήρα του πάνω από τους 405 ίππους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!