NEAPINED

Επιδερμική ανανέωση για το Nissan Juke [video]

Με πετυχημένες αναβαθμίσεις στο αμάξωμα και ακόμη περισσότερες στο εσωτερικό το νέο Juke θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης μέσα στους επόμενους μήνες.

Με στόχο να ενισχύσει την παρουσίαση της έντονα ανταγωνιστική κατηγορία των μικρών SUV, η Nissan παρουσιάζει το νέο Juke.

Εξωτερικά, μπορούμε να δούμε κάποιες μικρής έκτασης αλλαγές με τη Nissan να στέκεται αρκετά στην επιστροφή του κίτρινου χρώματος -της νέας έκδοσης N-Sport- που ήταν και αυτό του λανσαρίσματος της πρώτης γενιάς. Επίσης, υπάρχει μια αναθεωρημένη χρωματική παλέτα και μεγαλύτεροι, νέας σχεδίασης τροχοί έως και τις 19 ίντσες.

Τα σημαντικότερα νέα αφορούν στο εσωτερικό, το οποίο πλέον έχει μία «ελεύθερη» οθόνη πολυμέσων 12,3 ιντσών που μας παραπέμπει σε αυτή του X-Trail. Το κεντρικό στοιχείο της αναβάθμισης του εσωτερικού είναι η εκτεταμένη οθόνη infotainment 12,3 ιντσών, η οποία είναι πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις και βρίσκεται κομψά τοποθετημένη στο ελαφρώς επανασχεδιασμένο ταμπλό.

Το βελτιωμένο σύστημα infotainment υποστηρίζει πλέον ασύρματα Android Auto και Apple CarPlay, σε συνδυασμό με ένα βελτιωμένο σύστημα φωνητικών εντολών για μια πιο διαισθητική και συνδεδεμένη εμπειρία οδήγησης. Το ψηφιακό πακέτο συμπληρώνεται από έναν παραμετροποιήσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 12,3 ιντσών.

Η προσοχή της Nissan στη λεπτομέρεια επεκτείνεται και στην εμπειρία αφής, με πιο απαλό δερμάτινο υλικό που τυλίγει το τιμόνι, ένα διευρυμένο ντουλαπάκι και επανασχεδιασμένα καθίσματα με καλύτερη στήριξη από το κεντρικό υποβραχιόνιο.

Η ενσωμάτωση ενός ηλεκτρικού χειρόφρενου, μίας ασύρματης θέσης φόρτισης και μιας ολοκληρωμένης σειράς από υποδοχές USB-A και USB-C για όλους τους επιβάτες ευθυγραμμίζουν το Juke με τα σύγχρονα πρότυπα.

Η κορυφαία έκδοση N-Sport διαθέτει ένα χαρακτηριστικό μαύρο φινίρισμα για διάφορα εξωτερικά στοιχεία, που έρχεται σε κομψή αντίθεση με τη ζωντανή κίτρινη απόχρωση. Το εσωτερικό της έκδοσης N-Sport διαθέτει κίτρινες ραφές, επενδύσεις στο ταμπλό και ανακυκλωμένα ένθετα Alcantara, ενισχύοντας τη σπορ και εκλεπτυσμένη γοητεία του.

Παρά τις οπτικές βελτιώσεις, το Juke 2024 διατηρεί τις επιλογές κίνησης της προηγούμενης γενιάς. Ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,0 λίτρων, που αποδίδει 115 ίππους και 200 Nm ροπής, παραμένει με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή DCT επτά σχέσεων.

Επιπλέον, το ισχυρότερο και αποδοτικότερο Juke Hybrid συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα βέλτιστες επιδόσεις και κατανάλωση καυσίμου.

Η παραγωγή του Nissan Juke βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη στο εργοστάσιο του Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τους επόμενους μήνες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!