NEA

Όνειρο θερινής νυκτός τα 15 εκ. BEV έως το 2030 στη Γερμανία

Η Γερμανία δεν θα πετύχει τον στόχο της να έχει 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο έως το 2030, εάν οι πωλήσεις εξελιχθούν με γεωμετρικό τρόπο ανοδικά, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, προσθέτοντας ότι οι κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσαν ακόμα και να δημιουργήσουν ανατροπή. 

Με τις σημερινή εικόνα των πωλήσεων η στατιστική δείχνει ότι ο στόχος των 15 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων είναι αδύνατος έως το 2030, όπως είχαμε γράψει πρόσφατα.

Οι αδύναμες επιδόσεις της αγοράς της Γερμανίας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στις αυτοκινητοβιομηχανίες, με τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας στις ταξινομήσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων να επιβραδύνεται στο 11,4% το 2023 από 30% το προηγούμενο έτος.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τη γερμανική ομοσπονδιακή αρχή κινητήρων KBA δείχνουν ότι υπήρχαν 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα με ηλεκτρικό κινητήρα στους γερμανικούς δρόμους μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, εκ των οποίων τα 1,3 εκατομμύρια ήταν πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα – πολύ μακριά από τον στόχο του 2030.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δήλωσε στη συμφωνία συνασπισμού της ότι στόχευε να έχει «τουλάχιστον 15 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα το 2030», αλλά ο υπουργός Μεταφορών Volker Wissing έκτοτε χαλάρωσε τους όρους για να συμπεριλάβουν τόσο τα ηλεκτρικά όσο και τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Η ζήτηση EV στην Ευρώπη επιβραδύνεται, κάτι που οι αναλυτές αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στην αβεβαιότητα των καταναλωτών ότι τα EV πληρούν τις απαιτήσεις τους για ασφάλεια, εμβέλεια και τιμή.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!