NEAPINED

Renault – Stellantis: Πασχίζουν για να μειώσουν το κόστος για πιο προσιτά EV

Η αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη βρίσκεται σε έναν σκληρό αγώνα, με δύο κολοσσούς, τη Stellantis και τη Renault, να προσπαθούν να μειώσουν το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου να τα καταστήσουν πιο προσιτά.

Αυτός ο αγώνας αποτελεί επιτακτική ανάγκη μετά την αυξημένη πίεση από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που προσφέρουν ηλεκτρικά οχήματα χαμηλότερου κόστους.

Με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αυξάνονται, οι εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες για τις υποδομές φόρτισης, αλλά και το υψηλό κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων που παραμένει εμπόδιο για τις μαζικές πωλήσεις.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώνονται στη μείωση των τιμών των ηλεκτρικών οχημάτων, έτσι ώστε να ανταγωνιστούν τις παραδοσιακές εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, υπογραμμίζει τη σημασία των μέτρων μείωσης του κόστους, ειδικά στην παραγωγή μπαταριών, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι του συνολικού κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, εκφράζει παρόμοιες απόψεις, επισημαίνοντας ότι η μείωση των τιμών αποτελεί προτεραιότητα, αλλά απαιτεί προσεκτική διαχείριση του κόστους για να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες των επενδυτών.

Και οι δύο εταιρείες επενδύουν προσπάθειες για να μειώσουν το χάσμα των τιμών μεταξύ ηλεκτρικών και παραδοσιακών οχημάτων. Ο Carlos Tavares εκφράζει την επιθυμία να εναρμονιστεί με τις στρατηγικές τιμολόγησης των κινεζικών ανταγωνιστών.

Καθώς το κόστος των υλικών για τις μπαταρίες μειώνεται, υπάρχει αισιοδοξία ότι τα περιθώρια μεταξύ ηλεκτρικών και συμβατικών οχημάτων θα συγκλίνουν, ανοίγοντας τον δρόμο για πιο ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!