NEAPINED

Το Cupra Born VZ είναι το ισχυρότερο ηλεκτρικό της μάρκας

Η Cupra ανακοινώνει το ισχυρότερο ηλεκτρικό της μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης από το καλοκαίρι και μετά.

Το πισωκίνητο ηλεκτρικό hot-hatch διαθέτει μια σημαντική αύξηση της ισχύος, με έναν αναβαθμισμένο κινητήρα που αποδίδει 326 ίππους και μια ροπή 545 Nm. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα κατά 95 ίππους και 235 Nm σε σχέση με το αμέσως πιο… ταπεινό Born.

Η αύξηση της ισχύος έχει ως αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 5,7 δευτερόλεπτα, ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από την προηγούμενη πιο ισχυρή έκδοση. Η τελική ταχύτητα έχει επίσης αυξηθεί στα 200 χλμ./ώρα, μια αύξηση κατά 40 χλμ./ώρα.

Μαζί με τις βελτιωμένες επιδόσεις, το Born VZ ξεχωρίζει από μικρές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις και νέας σχεδίασης ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά επιδόσεων. Η Cupra δεν έχει βελτιώσει μόνο το τιμόνι για πιο άμεση απόκριση, αλλά έχει κάνει και επεμβάσεις στην ανάρτηση, βελτιώνοντας το συνολικό κράτημα. Το σύστημα πέδησης έχει βελτιωθεί για πιο άμεση αίσθηση.

Όσον αφορά την αυτονομία, η Cupra έχει αυξήσει την καθαρή χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 2 kWh σε συνολικά 79 kWh, προσφέροντας μια εκτιμώμενη αυτονομία 570 χιλιομέτρων. Η έκδοση VZ διαθέτει στάνταρ paddles πίσω από το τιμόνι, επιτρέποντας στους οδηγούς να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία επίπεδα ανάκτησης ενέργειας.

Στιλιστικά, το Born VZ διατίθεται στο εντυπωσιακό χρώμα Dark Forest ή στο κλασικό Midnight Black, με το χαρακτηριστικό λογότυπο “VZ” με σκούρο φινίρισμα χρωμίου στην πίσω πόρτα.

Στο εσωτερικό, το Born VZ προσφέρει ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment με μεγαλύτερη οθόνη 12,9 ιντσών. Το slider για τον έλεγχο του κλίματος και της έντασης του ήχου είναι πλέον φωτιζόμενος για μεγαλύτερη ευκολία. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ένα premium ηχοσύστημα Sennheiser με 10 ηχεία και 425 watt με επιπλέον κόστος.

Το Cupra Born VZ, το οποίο έχει προγραμματιστεί να πωληθεί στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του έτους, θα αντιμετωπίσει σύντομα τον ανταγωνισμό του αντίστοιχου μοντέλου της Volkswagen, του ID.3 GTX, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο το 2024.

Και τα δύο μοντέλα είναι έτοιμα να ανταγωνιστούν σε μια σπάνια κατηγορία που περιλαμβάνει διεκδικητές όπως το MG4 XPower και το επερχόμενο μικρότερο Alpine A290, υποσχόμενα μια νέα εποχή για τα ηλεκτρικά hot-hatches.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!