NEAPINED

Οι Κινέζοι κάνουν τα ηλεκτρικά να χορεύουν [video]

Το ενεργητικό σύστημα της πνευματικής ανάρτησης SkyRide της Nio μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να διασφαλίζει άνεση και κράτημα.

H Nio είναι μία από τις κινεζικές εταιρίες με τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ. Σε ένα πρόσφατο βίντεο που μοιράστηκε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, η εταιρία μας δείχνει την ευελιξία του έξυπνου συστήματος ανάρτησης, επιδεικνύοντας μια σειρά από πρακτικές εφαρμογές που το διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό.

Το αποκορύφωμα του βίντεο αποκαλύπτει το Nio ET9 να απομακρύνει αβίαστα το χιόνι και τον πάγο από το αμάξωμά του, χάρη στα ανεξάρτητα ελεγχόμενα αμορτισέρ που αποτελούν το σύστημα ανάρτησης SkyRide. Αυτή η επίδειξη παραπέμπει π.χ. σε ένα σκύλο που τινάζεται για να διώξει το νερό από πάνω του.

Σε αντίθεση με το ιδιόρρυθμο βίντεο CGI που χόρευε η Panamera και κυκλοφόρησε από την Porsche λίγους μήνες νωρίτερα, η επίδειξη της Nio επικεντρώνεται στον πραγματικό κόσμο.

Σε ένα άλλο βίντεο, το Nio ET9 αναλαμβάνει το ρόλο ενός επιδέξιου σερβιτόρου, μεταφέροντας με χάρη μια σειρά ποτηριών, ενώ περνάει αβίαστα πάνω από σαμαράκια. Αυτό αναδεικνύει την ικανότητα της ανάρτησης να παρέχει ομαλή και σταθερή οδήγηση ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, τονίζοντας τις πρακτικές εφαρμογές της πέρα από την απλή αισθητική.

Ένα τρίτο βίντεο, με τίτλο «δοκιμή κραδασμών υψηλής συχνότητας», αποδεικνύει την στιβαρότητα του συστήματος, καθώς οι τροχοί του Nio ET9 αναπηδούν στο έδαφος χωρίς να προκαλούν καμία διαταραχή στο εσωτερικό.

Το Nio ET9, που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο ως πολυτελές μοντέλο-ναυαρχίδα, στοχεύει να ανταγωνιστεί φημισμένα ηλεκτρικά οχήματα όπως τα Mercedes EQS, BMW i7, Porsche Panamera, Tesla Model S και Lucid Air.

Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 697 ίππους με μια μπαταρία 120 kWh, με δυνατότητες ταχείας φόρτισης. Παράλληλα με την εξελιγμένη ανάρτηση SkyRide, το Nio ET9 διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Με τιμή εκκίνησης 111.140 δολάρια στην Κίνα, το Nio ET9 αναμένεται να ξεκινήσει να κυκλοφορεί το 2025. Καθώς οι δυνητικοί αγοραστές ζυγίζουν τις επιλογές τους στην αγορά των πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων, τίθεται το ερώτημα: Θα επιλέγατε το Nio ET9 από μία Porsche Taycan ή μια Panamera;

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!