PINEDΑΓΩΝΕΣ

Formula 1: Τα πρώτα συμπεράσματα από τις δοκιμές στο Μπαχρέιν

Το αποκορύφωμα τριών έντονων ημερών στην πίστα του Μπαχρέιν σηματοδότησε την ολοκλήρωση των δοκιμών προετοιμασίας της Formula 1, αφήνοντας τους οπαδούς και τις ομάδες να ανυπομονούν για την έναρξη της σεζόν σε μερικές μέρες στο ίδιο μέρος.

Καθώς οι ομάδες «έγραψαν» συνολικά περίπου 20.000 χιλιόμετρα, αναδείχθηκαν πολλές εικασίες, εγείροντας κρίσιμες ενδείξεις πριν από την έναρξη της σεζόν.

Η κυριαρχία της Red Bull: Η ηχηρή συναίνεση στο paddock της F1 είναι ότι η RB20 της Red Bull είναι ένα ιδανικό μονοθέσιο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πιθανή κυριαρχία στην επερχόμενη σεζόν.

Η εμπιστοσύνη του Max Verstappen στο μονοθέσιο ήταν εμφανής και τα πρώτα δεδομένα αποκαλύπτουν πλεονέκτημα 0,22 δευτερολέπτων έναντι των αντιπάλων στην απόδοση ενός γύρου. Με απίστευτη απόδοση στις στροφές μεσαίων ταχυτήτων, η Red Bull φαίνεται έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο πρωτάθλημα.

Εκτιμήσεις για τις ταχύτερες ομάδες στους αγώνες (πηγή: formula1.com)

Η ανάκαμψη της Ferrari: Η ανανέωση των μονοθεσίων στο στρατόπεδο της Ferrari για το 2024 έχει προκαλέσει αισιοδοξία στην ομάδα, παρουσιάζοντας βελτιώσεις τόσο στις επιδόσεις όσο και στα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Τα δεδομένα δείχνουν ένα σημαντικό άλμα στις προσομοιώσεις αγώνων, με διαφορά μόλις 0,2 δευτερολέπτων από τη Red Bull. Η ομάδα φαίνεται να έχει αντιμετωπίσει τα περσινά προβλήματα υποβάθμισης των ελαστικών, τοποθετώντας τους ως ισχυρούς διεκδικητές πολύτιμων βαθμών την ημέρα του αγώνα.

Η πρόοδος της Mercedes: Η Mercedes, προερχόμενη από δύο δύσκολες σεζόν, εκφράζει μία συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο επιδόσεων, τα δεδομένα την τοποθετούν στη δεύτερη θέση σε ρυθμό αγώνα, υπονοώντας μια πιθανή μάχη με τη Ferrari και τη McLaren στο midfield. Η γερμανική ομάδα πιστεύει ότι οι βάσεις της W15 παρέχουν άφθονο χώρο για αναβαθμίσεις επιδόσεων κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Εκτιμήσεις για τις ταχύτερες ομάδες στις κατακακτήριες (πηγή: formula1.com)

Η άνοδος της McLaren: Οι δοκιμές της McLaren στο Μπαχρέιν έδειξαν μια ομάδα σε άνοδο. Παρά τις μικρές δυσλειτουργίες, οι αναβαθμίσεις που εισήχθησαν από την Αυστρία την περασμένη σεζόν έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους.

Ένα ενθαρρυντικό οικόπεδο προσομοίωσης αγώνα τους βάζει στη διεκδίκηση βάθρων, υποδεικνύοντας ένα θετικό ξεκίνημα στη σεζόν. Στον αντίποδα, η Aston Martin, το πακέτο έκπληξη της περσινής σεζόν, φαίνεται να έχει διατηρήσει τη θέση της γύρω από μία θέση στην 4άδα.

Midfield: Η RB, η πρώην AlphaTauri, πραγματοποίησε καλές επιδόσεις στην πρώτη της δοκιμή με το νέο όνομα, αναμένεται να είναι η πέμπτη ταχύτερη ομάδα.

Η Williams αντιμετώπισε εμπόδια με μηχανικά προβλήματα, αλλά παρουσίασε ένα πιο ισορροπημένο μονοθέσιο. Η πολλά υποσχόμενη προσομοίωση αγώνα της Albon για τη Williams υποδηλώνει περιθώρια ανάπτυξης.

Η Haas, παρά τον δύσκολο χειμώνα, συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους, αλλά υστερεί τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στις προσομοιώσεις αγώνα, υποδεικνύοντας έναν πιθανό αγώνα για ανταγωνιστικότητα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!