NEA

Η Mercedes-Benz επανεξετάζει τους στόχους της για τα ηλεκτρικά

​Η Mercedes-Benz θα συνεχίσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης μέχρι και αρκετά μετά το 2030.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πρόσφατα την αναθεώρηση των φιλόδοξων στόχων της σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, αναγνωρίζοντας ότι οι αρχικές προβλέψεις της ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.

Αρχικά, η εταιρεία είχε ορίσει ως στόχο να κατακτήσει το 50% των πωλήσεών της με ηλεκτρικά οχήματα και plug-in υβριδικά έως το 2025, ωστόσο, πλέον προβλέπει ότι θα επιτύχει αυτό το ποσοστό μόλις έως το 2030.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει την πολυπλοκότητα της μετάβασης προς την ηλεκτρική κινητικότητα σε ένα περιβάλλον αμφίβολων συνθηκών της αγοράς.

Η στρατηγική «Ambition 2039», που παρουσιάστηκε πριν από αρκετά χρόνια, περιλάμβανε φιλόδοξους στόχους για πλήρη ηλεκτρική γκάμα αυτοκινήτων έως το τέλος της δεκαετίας.

Ωστόσο, σε πρόσφατη ενημέρωση των επενδυτών, η εταιρεία προσαρμόζει την προσέγγισή της, στοχεύοντας σε έως και 50% υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2030, εξελισσόμενη σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ola Kallenius αναγνωρίζει τη διαρκή σημασία των συμβατικών οχημάτων για την οικονομική σταθερότητα της εταιρείας, λόγω των διαφορών κόστους μεταξύ της παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικών.

Παρά την αύξηση των παραδόσεων ηλεκτρικών οχημάτων το 2023, υπερβαίνοντας τις 400.000 μονάδες, οι πωλήσεις των PHEV μειώθηκαν, αναγκάζοντας την εταιρεία να προβεί σε αυτήν την αναθεώρηση.

Στο μέλλον, η πλατφόρμα MMA θα υποστηρίζει τα μοντέλα, συνδυάζοντας τις ηλεκτρικές δυνατότητες με την υποστήριξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!