NEAPINED

Σχεδόν έτοιμο το τετρακίνητο Jeep Avenger 4xe

H αμερικανική εταιρία μετρά αντίστροφα για να λανσάρει το ερχόμενο καλοκαίρι την τετρακίνητη εκδοχή του Avenger με τα λογότυπα 4xe.

Το σκίτσο του Avenger 4xe που αποκαλύφθηκε πρόσφατα έρχεται ως συνέχεια του concept που είχε παρουσιαστεί πέρυσι.

Μέχρι να δούμε φωτογραφίες με το πραγματικό αυτοκίνητο, βλέπουμε έναν ειδικά διαμορφωμένο μπροστινό προφυλακτήρα που κοσμείται με πράσινες λεπτομέρειες (αντικαθιστώντας τις μπλε πινελιές του concept), ένα εντυπωσιακό αυτοκόλλητο στο καπό, ελαστικά εκτός δρόμου και πρακτικές ράγες οροφής.

Κάτω από το καπό του, το Avenger 4xe θα εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 136 ίππων που συνεργάζεται αρμονικά με δύο ηλεκτροκινητήρες, ο καθένας από τους οποίους αποδίδει 28 ίππους.

Πρακτικά, το ένα μοτέρ συνδυάζεται στον μπροστινό άξονα με το διπλόδισκο αυτόματο 6άρι κιβώτιο (e-DCS6) και το άλλο κινεί τους πίσω προσφέροντας κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Κάτι αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ τα Compass και Wrangler στην έκδοση 4xe είναι plug-in υβριδικά, το νέας γενιάς σύστημα συνδυάζεται με 48βολτο σύστημα.

Σύμφωνα με τον Eric Laforge, επικεφαλής της μάρκας Jeep στην Ευρώπη, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια απαράμιλλη ικανότητα για μια πιο δυναμική οδηγική εμπειρία, χαρακτηρίζοντας το Avenger 4xe ως μια σημαντική προσθήκη στην γκάμα των 4×4 SUV της μάρκας σε όλες τις κατηγορίες.

Όσον αφορά στο εσωτερικό αναμένεται να μη δούμε σημαντικές αλλαγές. Ωστόσο, λόγω της ελαφρώς μεγαλύτερης μπαταρίας του συστήματος και της προσθήκης του πίσω ηλεκτρικού μοτέρ ίσως να μειωθεί κατά μερικά λίτρα το πορτμπαγκάζ.

Περισσότερα θα έχουμε πολύ σύντομα. Όσο για τις τιμές οι εκτιμήσεις λένε πως το τετρακίνητο Avenger θα είναι 2-3 χιλιάρικα ακριβότερο από το βασικό βενζίνης που στη χώρα μας ξεκινά από τις 23.390 ευρώ (με τις προσφορές).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!