NEAPINED

Η BYD ξεκινά πόλεμο τιμών με το ανανεωμένο Dolphin

Η BYD, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, έθεσε τις βάσεις για έναν πόλεμο τιμών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) με την παρουσίαση του ανανεωμένου μοντέλου Dolphin, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό άλμα τόσο στην προσιτή τιμή όσο και στις επιδόσεις για τους υποψήφιους αγοραστές.

H νέα γκάμα του Dolphin προσφέρει μια τριάδα επιλογών μπαταρίας, παρέχοντας στους καταναλωτές μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές. Στη βασική έκδοση το Dolphin Vitality, με δελεαστική τιμή 99.800 γιουάν (περίπου 12.800 ευρώ), διαθέτει μπαταρία 32 kWh, παρέχοντας εντυπωσιακή αυτονομία 302 χιλιομέτρων. Τους μπροστινούς τροχούς κινεί ένας κινητήρας 95 ίππων.

Για όσους έχουν προτίμηση στην μεγαλύτερη αυτονομία, η έκδοση Dolphin Free, που ξεκινά από 112.800 γιουάν (περίπου 14.420 ευρώ), διαθέτει μπαταρία 45 kWh σε συνδυασμό με τον ίδιο κινητήρα 95 ίππων, παρέχοντας εκτεταμένη αυτονομία 420 km στον κινεζικό κύκλο δοκιμών.

Το Dolphin Fashion προσφέρει βελτιωμένα χαρακτηριστικά μαζί με την μπαταρία 45 kWh και τον κινητήρα 95 ίππων. Με τιμή από 119.800 γουάν (περίπου 15.315 ευρώ), αυτό το καλά εξοπλισμένο μοντέλο απευθύνεται σε όσους αναζητούν περισσότερο στυλ.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το Knight, το οποίο ξεκινά από 129.800 γιουάν (16.600 ευρώ). Με έναν ισχυρό κινητήρα 177 ίππων, μια μπαταρία 45 kWh και αυτονομία 401 χιλιομέτρων, το Knight υπόσχεται το κάτι παραπάνω.

Στο μέλλον, η BYD σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα πακέτο μπαταρίας 60 kWh για το Dolphin, ενισχύοντας περαιτέρω την αυτονομία του στα εντυπωσιακά 520 χλμ., αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής της έκδοσης παραμένει άγνωστη.

Η κινεζική έκδοση του ηλεκτρικού hatchback επωφελείται επίσης από ανεξάρτητη ανάρτηση, ευθυγραμμιζόμενη με το τρέχον ευρωπαϊκό μοντέλο. Οι εξωτερικές αλλαγές είναι διακριτικές, με νέες επιλογές χρωμάτων και αναθεωρημένες ζάντες να προσθέτουν μια πινελιά φρεσκάδας στην εμφάνιση του Dolphin.

Ενώ το 2024 Dolphin έχει κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα, το χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμά του στις διεθνείς αγορές παραμένει αβέβαιο, αφήνοντας όσους θέλουν ένα φτηνό ηλεκτρικό να περιμένουν με ανυπομονησία.

Ωστόσο, σε όποιες αγορές της Ευρώπης διατίθεται, το BYD Dolphin έχει μια μέση τιμή στις περίπου 30.000 ευρώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!