NEA

COTY 2024: Το νέο Renault Scenic είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS), το Renault Scenic E-Tech αναδείχθηκε θριαμβευτής, κατακτώντας τον περίφημο τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024.

Στην τελετή, που σηματοδότησε τη 61η έκδοση του φημισμένου βραβείου, το Renault Scenic εξασφάλισε τη νίκη του με τις εντυπωσιακές 329 ψήφους της αξιόλογης κριτικής επιτροπής.

Αυτή είναι η έβδομη φορά που η Renault κατακτά το πολυπόθητο τρόπαιο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς, εδραιώνοντας τη θέση της ως πρωτοπόρου στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, με την BMW 5-Series να ακολουθεί στενά στη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας συνολικά 308 ψήφους.

Το νέο Peugeot 3008 εξασφάλισε την τρίτη θέση με 197 ψήφους και 3 καλύτερες ψήφους. Οι υπόλοιποι φιναλίστ ήταν το Kia EV9 (190 βαθμοί), το Volvo EX30 (168), το BYD Seal (131) και το Toyota C-HR (127).

  • Renault Scenic: 329 βαθμοί
  • BMW 5-Series: 308 βαθμοί
  • Peugeot 3008: 197 βαθμοί
  • Kia EV9: 190 βαθμοί
  • Volvo EX30: 168 βαθμοί
  • BYD Seal: 131 βαθμοί
  • Toyota C-HR: 127 βαθμοί

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την έκδοση παρατηρήθηκε μια αξιοσημείωτη τάση προς τα ηλεκτρικά οχήματα, με τέσσερα από τα επτά φιναλίστ μοντέλα να διαθέτουν πλήρως ηλεκτρικές δυνατότητες. Αυτό περιλαμβάνει το Renault Scenic, τον τελικό νικητή, και τα άλλα τρία που ενσωματώνουν είτε πλήρως ηλεκτρικές είτε plug-in εκδόσεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!