PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν: Πρεμιέρα με νίκη για τον Max Verstappen!

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη Red Bull και Verstappen έχουν ως στόχο να επαναλάβουν την περσινή τους κυριαρχία. Στο βάθρο οι Perez και Sainz.

Σε μια επίδειξη ισχύος και ταχύτητας, ο Max Verstappen εξασφάλισε τη νίκη στο Grand Prix του Μπαχρέιν, σηματοδοτώντας την έναρξη του πολυαναμενόμενου φετινού πρωταθλήματος στην Formula 1.

Πίσω από το τιμόνι της RB20, ο Verstappen πραγματοποίησε μια επιβλητική εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα των 57 γύρων που διεξήχθη υπό τους εκτυφλωτικούς προβολείς. Η κυριαρχία του Ολλανδού οδηγού ήταν εμφανής από την αρχή (τερμάτισε 22 δεύτερα μπροστά από τον Perez), δίνοντας τον τόνο για μια συναρπαστική σεζόν. Τουλάχιστον για αυτόν και την ομάδα, διότι αν δούμε τα ίδια περσινά η υπόθεση τίτλος θα τελειώσει πριν τα μισά του πρωταθλήματος.

Ο team-mate του Verstappen στη Red Bull, Sergio Perez, έδειξε επίσης την ικανότητά του στην πίστα, παλεύοντας από την 5η θέση της εκκίνησης για να εξασφαλίσει μια αξιέπαινη 2η θέση. Ο Μεξικανός οδηγός επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες, επικρατώντας του Charles Leclerc της Ferrari και του George Russell της Mercedes. Οι στρατηγικοί ελιγμοί του Perez τον είδαν να κερδίζει έδαφος και τελικά να περνά τη γραμμή του τερματισμού πίσω από τον team-mate του.

Ο Carlos Sainz της Ferrari έδειξε επίσης πως βρίσκεται σε καλό φεγγάρι συμπληρώνοντας το βάθρο, αλλά η SF-24 τερμάτισε 14 δεύτερα πίσω από την RB20 του Perez. Ο Leclerc ήταν εκτός ρυθμού και υπέπεσε σε κάποια νευρικά λάθη για συμπληρώσει την πρώτη 4άδα και μπροστά από την Mercedes του Russell.

Αναλυτικότερα, από την εκκίνηση ο Verstappen μπήκε μπροστά στη στροφή 1, διατηρώντας ένα επιβλητικό προβάδισμα μπροστά από τους Charles Leclerc, George Russell και τον ομόσταυλό του στη Red Bull, Sergio Perez.

Οι πρώτοι γύροι δεν κύλησαν χωρίς δράματα, καθώς η Aston Martin του Lance Stroll είχε τετακέ στην πρώτη στροφή λόγω επαφής με τον πιο αργό Nico Hulkenberg της Haas, ο οποίος στη συνέχεια πιέστηκε από τον Valtteri Bottas της Sauber. Η ατυχία του Hulkenberg τον ανάγκασε να μπει στα πιτ για νέα ρύγχος, υποβιβάζοντάς τον στην τελευταία θέση.

Η κυριαρχία του Verstappen έγινε εμφανής, καθώς έκανε γρήγορα μεγάλη διαφορά από τον Leclerc, ο οποίος έχασε τη δεύτερη θέση από τον Russell στον 3ο γύρο. Οι McLaren των Lando Norris και Oscar Piastri έδωσαν σκληρή μάχη, προσπερνώντας την Aston Martin του Fernando Alonso.

Ο Sergio Perez έκανε μια σημαντική κίνηση στον 7ο γύρο, προσπερνώντας τον Leclerc για την τρίτη θέση στη στροφή 11, αφού ο οδηγός της Ferrari αντιμετώπισε ένα μπλοκάρισμα και έφυγε εκτός. Μέχρι τον 10ο γύρο, ο Verstappen είχε χτίσει μια σημαντική διαφορά που ξεπερνούσε τα 7 δευτερόλεπτα.

Τα pit stop ξεκίνησαν στον 12ο γύρο, με τους Russell και Leclerc να επιλέγουν σκληρά ελαστικά, προωθώντας προσωρινά τον Perez στο 1-2 της Red Bull. Στο μετέπειτα pit-stop του Perez δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Russell, αλλά κατάφερε να ανακτήσει τη δεύτερη θέση προσπερνώντας τον στην πίστα στην έξοδο της στροφής 4 στον 14ο γύρο.

Ο Carlos Sainz έδειξε τις ικανότητές του κάνοντας στρατηγικές κινήσεις, προσπερνώντας τον Leclerc και στη συνέχεια περνώντας τον ξανά στον 13ο γύρο, αφού ο τελευταίος παραπονέθηκε για μπλοκάρισμα του εμπρός μέρους. Ο Verstappen έκανε το πρώτο του pitstop στον 18ο γύρο, διατηρώντας το προβάδισμά του.

Καθώς προχωρούσε ο αγώνας, ο Russell αντιμετώπισε προβλήματα υπερθέρμανσης, χάνοντας τελικά την τέταρτη θέση από τον Leclerc στον 46ο γύρο. Ο Verstappen εξασφάλισε μια κυρίαρχη νίκη, τερματίζοντας πάνω από 22 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Perez, με τους Sainz, Leclerc και Russell να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Ο Lando Norris της McLaren τερμάτισε έκτος, ενώ ο Lewis Hamilton αντιμετώπισε προβλήματα με την μπαταρία του και ένα σπασμένο κάθισμα, αρκούμενος στην έβδομη θέση.

Ο Alonso πάλεψε με ένα παράξενα χρονικά καθυστερημένο σταμάτημα για τα σκληρά, τερματίζοντας στη 10η θέση, αφού πέρασε τον Stroll στα τελευταία στάδια, αλλά δεν μπόρεσε να ανέβει περισσότερο στην κατάταξη.

Επόμενος αγώνας το ερχόμενο Σάββατο (λόγω του ραμαζάνι) στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στις 19:00. Δείτε εδώ τη βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!