NEA

Οδηγός της Formula 1 βρήκε την κλεμμένη Ferrari του μετά από 28 χρόνια

Η έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου έφερε στο φως σε μία υπόθεση που παρέμενε ανεξιχνίαστη για 28 χρόνια: στον εντοπισμό της κλεμμένης Ferrari 512M του πρώην οδηγού της Formula 1, Gerhard Berger!

Η κλοπή του αυτοκινήτου είχε λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Σαν Μαρίνο στην Ίμολα το 1995, όπου κλέφτες είχαν βουτήξει την 512M του Berger και την 355 του Jean Alesi.

Μάλιστα, ο Gerhard Berger είχε δημοσιοποιήσει την κλοπή καταγράφοντας τον κλέφτη να απομακρύνεται με το αγωνιστικό όχημα. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα η αστυνομία, σε συνεργασία με τη Ferrari, εντόπισε με επιτυχία την 512M του Berger.

Η Ferrari επέδειξε σημαντική συνεργασία, αναφέροντας πως είχε επιθεωρήσει το όχημα για λογαριασμό ενός Αμερικανού πελάτη που το είχε αγοράσει από έναν Βρετανό μεσίτη.

Η Ferrari 512M, τελευταία έκδοση της εμβληματικής Testarossa από τη δεκαετία του 1980, διακρίνονταν από αναβαθμίσεις όπως σταθεροί προβολείς και έναν ισχυρότερο 4,9 λίτρων flat-12 κινητήρα που απέδιδε 445 ίππους. Η παραγωγή της είχε περιοριστεί σε μόλις 501 μονάδες.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το κλεμμένο αυτοκίνητο είχε ταξιδέψει στην Ιαπωνία πριν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2023.

Ωστόσο, ο Alesi δεν είναι το ίδιο τυχερός με τον Berger. Παρ’ όλες τις προσπάθειες της αστυνομίας, δεν έχουν γίνει συλλήψεις, και η Ferrari 355 του Alesi παραμένει αγνοουμένη.

Τέλος, να πούμε ότι παρά την περιπέτεια της κλοπής, οι Berger και Alesi είχαν εξαιρετική εμφάνιση στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο του 1995, με τον Alesi να κατακτά τη δεύτερη θέση και τον Berger να τερματίζει τρίτος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!