NEA

Ακτιβιστές έκοψαν το ρεύμα στο εργοστάσιο της Tesla

Η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο, καθώς μια ύποπτη εμπρηστική επίθεση σε πυλώνα ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει διακοπή ρεύματος μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Η απρόσμενη αυτή διακοπή έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της παραγωγής και περίπου 1.000 οχήματα παραμένουν ημιτελή. Ο πάροχος ρεύματος εργάζεται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος.

Αξιωματούχοι ασφαλείας έκαναν έρευνα στις εγκαταστάσεις της Tesla την Τρίτη μετά από αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ αποκάλεσε μια «εξαιρετικά ανόητη» ύποπτη εμπρηστική επίθεση σε κοντινή απόσταση.

Η γερμανική αστυνομία θεωρεί υπεύθυνη μια ακροαριστερή οργάνωση που ονομάζεται Volcano Group, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την έναρξη μιας πυρκαγιάς που έκοψε το ρεύμα γύρω από το εργοστάσιο της Tesla.

Το γεγονός αυτό προκαλεί σημαντικές απώλειες για την εταιρεία, με εκτιμήσεις για χαμηλότερες παραδόσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η Tesla εκτιμά ότι το περιστατικό θα προκαλέσει ζημιές ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με 1.000 οχήματα να έχουν μείνει ημιτελή μόνο την Τρίτη.

Το εργοστάσιο του Βερολίνου έχει αποτελέσει το επίκεντρο των διαδηλωτών για το κλίμα που αντιτίθενται στη σχεδιαζόμενη επέκταση του χώρου ώστε να διπλασιαστεί η χωρητικότητα σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως. Το εργοστάσιο κατασκευάζει περίπου 6.000 SUV Model Y την εβδομάδα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!