NEA

Οι ασφαλιστικές εταιρίες αποφεύγουν τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στην απόκτηση ασφαλιστικής κάλυψης, παρά την απουσία ουσιαστικών ελαττωμάτων στα ίδια τα αυτοκίνητα.

Παρά την ανοδική πορεία των κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ασφαλιστές φαίνεται να εκφράζουν ανησυχίες που καθιστούν δύσκολη την ασφάλισή τους. Οι προκλήσεις αυτές οφείλονται σε πολλούς παράγοντες.

Καταρχάς, η αντίληψη των ασφαλιστών για το υψηλό κόστος επισκευής, η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την τεχνολογία των οχημάτων και οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης ανταλλακτικών συνιστούν σοβαρά εμπόδια.

Μοντέλα όπως το BYD Seal, το GWM Ora 03 και ορισμένα μοντέλα MG έχουν αναδειχθεί ως ιδιαίτερα δύσκολα στην ασφάλιση, σύμφωνα με το Auto Express.

Η Thatcham Research επισημαίνει την έλλειψη κατανόησης των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών σχετικά με τις διαδικασίες επισκευής στην Ευρώπη ως κύριο παράγοντα αυτής της απροθυμίας. Ακόμη και με τα μέτρα που λαμβάνονται από τους κατασκευαστές για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας ανταλλακτικών, οι προκλήσεις παραμένουν αντιμέτωπες.

Επιπλέον, οι διαφορές στις τιμές εργασίας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης δυσκολεύουν περαιτέρω την ασφάλιση, με τους δασμούς να απειλούν την ανταγωνιστικότητα των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή.

Αντιμετωπίζοντας αυτές τις προκλήσεις, οι κινεζικές εταιρίες αναζητούν λύσεις προκειμένου να καταστούν πιο ανταγωνιστικές στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!