NEAPINED

Αυτά είναι τα νέα Audi A3 και A3 Allstreet

Το ανανεωμένο Audi Α3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τον Μάιο. Μαζί και η νεοσύστατη έκδοση Allstreet.

Η Audi ανακοίνωσε την ανανέωση του δημοφιλούς A3, παρουσιάζοντας παράλληλα τη νέα, πιο περιπετειώδη έκδοση Allstreet με εμφανή off-road χαρακτηριστικά.

Οι αλλαγές, παρόλο που είναι διακριτικές, είναι τέτοιες για να δώσουν μια πιο σύγχρονη και δυναμική εικόνα στο αυτοκίνητο.

Στο αμάξωμα, η μάσκα Singleframe έχει αυξηθεί σε μέγεθος και έχει γίνει πιο επίπεδη, ενώ οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα συμβάλλουν στη βελτιωμένη αεροδυναμική. Ταυτόχρονα, η ματ απόχρωση της δίνει ένα πιο σπορ ύφος.

Στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας και ο διαχύτης είναι επίσης επανασχεδιασμένα. Εδώ οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα μοντέλα RS. Η έκδοση Allstreet ξεχωρίζει με μια εντυπωσιακή μάσκα που τονίζει τον off-road προσανατολισμό της.

Η Allstreet έκδοση ξεχωρίζει από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά, προκύπτοντας από την αύξηση της ανάρτησης (κατά 15 χλστ.) και τη διάσταση των μεγαλύτερων τροχών (κατά 15 χλστ.).

Παράλληλα, ενσωματώνει πλαστικά προστατευτικά στους τροχούς και στάνταρ ράγες οροφής για μια πιο crossover εμφάνιση. Ως στάνταρ, το A3 Allstreet έρχεται με τροχούς 17 ιντσών, αλλά υπάρχουν οι επιλογές 18 και 19 ιντσών.

Στον τομέα του φωτισμού, η Audi παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις φωτεινές υπογραφές για τα LED φώτα ημέρας, με το αναβαθμισμένο σύστημα MMI να προσφέρει νέες δυνατότητες και πιο άμεσο έλεγχο στον οδηγό.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι εξίσου εντυπωσιακές. Η οθόνη του συστήματος infotainment είναι πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ η κεντρική κονσόλα και οι αεραγωγοί έχουν επίσης ανασχεδιαστεί στα σημεία. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν οθόνη infotainment 10,1 ιντσών και τέσσερις θύρες φόρτισης USB-C.

Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών στον διάκοσμο αποτελεί μια πράξη βιώσιμης πρακτικής, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα τα τελευταία συστήματα ασφάλειας, υποβοήθησης και ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα Sonos.

Στον τομέα των κινητήρων, η γκάμα περιλαμβάνει τα A3 35 TFSI (με βενζίνης 1,5 λίτρων) και 35 TDI (με ντίζελ 2,0 λίτρων) με 150 ίππους, εξασφαλίζοντας δυνατότητες επιλογής ανάμεσα σε βενζίνη και diesel. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο S Tronic 7 σχέσεων (αργότερα θα υπάρχει και επιλογή με χειροκίνητo 6άρι κιβώτιο για την έκδοση TSI).

Προς το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις. Η πρώτη, με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid και συνδυαστική ισχύ 204 ίππων και η δεύτερη με κινητήρα δίλιτρο, TFSI, απόδοσης 204 ίππων και τετρακίνηση.

Το A3 allstreet κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt και θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον ερχόμενο Μάϊο με τιμές πώλησης που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!