NEA

Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο θα επαναλειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα

Το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο θα επαναλειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της την Παρασκευή, μετά από διακοπή ρεύματος που διέκοψε την παραγωγή.

Το εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Tesla είναι κλειστό από τις 5 Μαρτίου μετά από πυρκαγιά σε κοντινό ηλεκτρικό πυλώνα, την οποία η αστυνομία ερευνά ως εμπρηστική επίθεση.

Η γερμανική αστυνομία είπε ότι πιστεύει ότι μια επιστολή από μια ακροαριστερή οργάνωση που ονομάζεται Ομάδα Ηφαιστείων που αναλαμβάνει την ευθύνη για τη φωτιά είναι αυθεντική.

«Θα επανεκκινήσουμε το εργοστάσιο την επόμενη εβδομάδα», είπε η Michaela Schmitz σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων (EV), γνωστό ως Gigafactory.

Η επίθεση άφησε τους 12.500 υπαλλήλους του ιστότοπου σε αδιέξοδο και σημαίνει ότι η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων δεν είναι σε θέση να παράγει περίπου 1.000 οχήματα την εβδομάδα, με αποτέλεσμα ζημίες που αναμένεται να είναι τουλάχιστον αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το εργοστάσιο της Tesla στο Gruenheide είναι για χρόνια αντικείμενο κριτικής από ορισμένους ντόπιους και ακτιβιστές, οι οποίοι ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του. 

Ο Schmitz είπε ότι οι υπάλληλοι της Tesla θα λάβουν σύντομα πληροφορίες σχετικά με την επανεκκίνηση, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πιθανό χρονοδιάγραμμα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!