ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Volvo Cars συνεργάζεται με την Breathe

Η συνεργασία μεταξύ της Volvo Cars και της Breathe Battery Technologies ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η Volvo Cars είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που χρησιμοποιεί το προηγμένο λογισμικό φόρτισης της Breathe στα αμιγώς ηλεκτρικά της οχήματα. Αυτή η συνεργασία επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους φόρτισης και στην απόδοση των μπαταριών.

Η τεχνολογία της Breathe επιτρέπει τη δυναμική διαχείριση της διαδικασίας φόρτισης, προσαρμόζοντας την ανάλογα με την υγεία της μπαταρίας και τις ανάγκες του οδηγού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου φόρτισης έως και 30%, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ενεργειακή πυκνότητα και αυτονομία.

Το καινοτόμο αυτό λογισμικό θα εφαρμόζεται σε όλη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης και μείωση του κινδύνου επιμετάλλωσης λιθίου.

Battery modules

Αυτή η συνεργασία αποτελεί επίσης μια σημαντική επένδυση για τη Volvo Cars μέσω του Volvo Cars Tech Fund, καθώς αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή της στην πρωτοπορία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και τη βιωσιμότητας.

Επιπλέον, η τεχνολογία της Breathe είναι συμβατή με το hardware που χρησιμοποιείται στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo Cars, επιτρέποντας την εύκολη ενσωμάτωση και επιτάχυνση της διαδικασίας κλιμάκωσης της τεχνολογίας στην παραγωγή.

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 για να επενδύει σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως η ηλεκτροκίνηση, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ψηφιακό εμπόριο.

Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις για να συμβάλει στην άνθηση νεοφυών επιχειρήσεων και στην από κοινού επιτάχυνση του μετασχηματισμού του κλάδου των παγκόσμιων μεταφορών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!