NEA

Παράταση ζωής για τις μικρές Mercedes

Η Mercedes-Benz, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικά την αγορά και τις προκλήσεις της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση, αποφάσισε να διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη την αργή διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τις επανεκτιμήσεις για το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις πωλήσεις.

Αρχικά, η εταιρεία είχε τολμήσει να προβλέψει ότι τα plug-in υβριδικά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα αποτελούν το 50% των πωλήσεών της έως το 2025. Ωστόσο, αναγκάστηκε να επανεξετάσει τους στόχους της, μειώνοντας τον φιλόδοξο στόχο στο 21% των συνολικών ταξινομήσεων μέχρι το 2024.

Αυτή η αναπροσαρμογή οδήγησε τη Mercedes να διατηρήσει την παραγωγή του προσιτού μοντέλου A-Class με βενζινοκίνητο κινητήρα, παρατείνοντας τον κύκλο ζωής του τουλάχιστον μέχρι και το 2026.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ola Kallenius αναγνώρισε την ανάγκη εξισορρόπησης των τιμών μεταξύ των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών, επισημαίνοντας την υπάρχουσα σημαντική διαφορά στις τιμές.

Παρά τις φιλοδοξίες για την κυριαρχία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, η Mercedes ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα σειρά κόμπακτ αυτοκινήτων με εσωτερική καύση, αντιδρώντας έτσι στη βραδύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά τη δέσμευσή της για μια πιθανή μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία, η Mercedes αναγνωρίζει ότι ο ρυθμός αυτής της μετάβασης θα καθοριστεί από τη ζήτηση των πελατών και τις συνθήκες της αγοράς.

Σε μια περίοδο συζητήσεων σχετικά με την πιθανή επέκταση της απαγόρευσης των νέων αυτοκινήτων με εσωτερική καύση από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2035, η Mercedes προετοιμάζεται να συνεχίσει να προσφέρει βενζινοκίνητα οχήματα και στο μακρινό μέλλον. Όπως και πολλές άλλες εταιρίες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!