NEA

Και το όνομα αυτής: Onvo

H Nio, η κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών, οχημάτων με πολυτελή χαρακτήρα, ίδρυσε μια νέα εταιρεία με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων παγκοσμίως.

Η Nio κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση με την ίδρυσή της. Όχι τόσο με τη σύστασή της καθαυτή όσο με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο EP9, το hypercar της το οποίο παρουσιάστηκε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της ύπαρξής της.

Η κινεζική εταιρεία, στη συνέχεια, επένδυσε στην εξέλιξη και δημιουργία ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία να διακρίνονται για τον πολυτελή χαρακτήρα τους αλλά και για ακόμα ένα ιδιαίτερο τεχνολογικό δεδομένο. Την ανταλλαγή των άδειων μπαταριών με φορτισμένες, σε συγκεκριμένους σταθμούς, για να μην καθυστερεί κάποιος στη διαδρομή του.πρE

Βεβαίως, εκ των πράγματων, τα μοντέλα της Nio απευθύνονται σε σχετικά περιορισμένο αγοραστικό κοινό και τα στελέχη της θέλουν να αυξήσουν τις πωλήσεις. Έτσι, για να το επιτύχουν, αποφάσισαν να ιδρύσουν μια θυγατρική αυτοκινητοβιομηχανία.

Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε ο Γουίλιαμ Λι, (William Li) ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nio, ο οποίος αποκάλυψε ότι αυτή θα ονομάζεται Onvo για τις αγορές εκτός Κίνας και Ledao για την εγχώρια.

Το πρώτο μοντέλο της θα είναι το L60, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα εντός του προσεχούς Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό Τύπο, το Onvo L60 θα απευθύνεται σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές, καθώς είναι πιο προσιτό οικονομικά από τα μοντέλα της Nio. Βασίζεται στην πλατφόρμα NT3 η οποία επιτρέπει την πρακτική ανταλλαγής συσσωρευτών.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, τόσο το L60 όσο και τα υπόλοιπα μοντέλα που θα κατασκευάσει μελλοντικά η Onvo θα έχουν μπαταρίες μικρότερης ενεργειακής χωρητικότητας από αυτά της μητρικής εταιρείας. Βάσει εκτιμήσεων των Κινέζων συναδέλφων, αυτές θα είναι μεταξύ 60 kWh και 90 kWh.

Ο Λι δήλωσε πως τα μοντέλα της Onvo θα πωλούνται φτηνότερα από αυτά της Nio όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει έκπτωση στην ποιότητα υλικών και κατασκευής τους, συγκριτικά.

Όπως είπε, αυτά θα πωλούνται στην κινεζική αγορά σε ένα εύρος τιμής μεταξύ 200.000-300.000 γουάν (μεταξύ περίπου 25.600-38.450 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Πάντως, το L60 θα στοχεύει εμπορικά στο Tesla Model Y στην εγχώρια αγορά, όπως ανακοινώθηκε.

Τέλος, θυμίζουμε ότι η Nio έχει ανακοινώσει ότι το 2025 θα την ιδρύσει τη Firefly, μια αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θα κατασκευάζει μοντέλα τα οποία θα ανήκουν σε μικρότερη κατηγορία οχημάτων από αυτά της Onvo.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!