NEA

Μερική αποκάλυψη για το νέο Opel Frontera

Έχουμε ήδη δει μερικά teaser, αλλά τώρα μπορούμε να δούμε πως θα είναι το μπροστινό μέρος του επερχόμενου SUV της Opel χάρη σε μία εικόνα που διέρρευσε στα social media.

Όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα SUV κόμπακτ διαστάσεων που θα αντικαταστήσει το Crossland. Θα έχει μήκος αμαξώματος κάπου στα τέσσερα μέτρα. Το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από την κλειστή κάθετη μάσκα με ενσωματωμένους τους προβολείς.

Η Opel τονίζει ότι το νέο Frontera θα προσφέρει «υψηλά επίπεδα χώρων και πρακτικότητας», απευθυνόμενο τόσο σε πελάτες με δραστήριο τρόπο ζωής όσο και σε οικογένειες.

Η ονομασία Frontera, η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά από το 1991 έως το 1998 για ένα SUV βασισμένο στο Isuzu, επιλέχθηκε για τον αντικαταστάτη του απερχόμενου Crossland.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη το νέο Frontera θα βασιστεί στην πλατφόρμα SCP (Smart Car Platform) της Stellantis, η οποία χρησιμοποιείται στα επερχόμενα Citroen e-C3, Fiat Panda κ.α.

Έτσι, περιμένουμε ήπια υβριδικούς κινητήρες 1.2 PureTech με 100 ή 130 ίππους, ενώ θα υπάρξουν και απλές εκδόσεις με χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Επίσης, θα υπάρχει και μία ηλεκτρική έκδοση, ίδια με του e-C3. Θα εφοδιάζεται με μία μπαταρία λιθίου φωσφόρου-σιδηρού (LFP) χωρητικότητας 44 kWh με αυτονομία στα 320 χιλιόμετρα. Η ισχύς θα προέρχεται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα 113 ίππων.

Το νέο Frontera θα είναι το πρώτο μοντέλο της Opel που θα λανσαριστεί με το νέο λογότυπο «Blitz» της μάρκας. Επίσης, μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστεί και το νέο Grandland που θα βασίζεται στο νέο Peugeot 3008.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!