NEA

Η Pagani Alisea αποτίνει φόρο τιμής στην Zonda

Η Pagani Alisea αποτελεί ένα εκθαμβωτικό πρωτότυπο που εορτάζει την επέτειο των 25 χρόνων της απίστευτης Zonda.

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες προσεγγίσεις, η σχεδίαση αυτού του μοντέλου προέκυψε από τη συνεργασία με τους φοιτητές του Master Course του Istituto Europeo di Design στο Τορίνο, αφήνοντας μια διαχρονική απόδοση στην τεχνολογία του αυτοκινήτου.

Το Pagani Alisea, σε κλίμακα 1:1, αποπνέει κομψότητα και καθαρότητα στον σχεδιασμό του. Αποφεύγοντας τα συνηθισμένα στοιχεία των hypercars, διατηρεί μια κομψή αισθητική με φουσκωμένους θόλους τροχών που αναδεικνύουν την καμπυλωτή σιλουέτα του, ενώ παραμένει πιστή στο φάρδος της Zonda, περίπου 2,05 μέτρα.

Με μήκος 4,52 μέτρα και ύψος 1,07 μέτρα, το Alisea προσφέρει μια ελαφρώς πιο εκτεταμένη και χαμηλότερη στάση σε σύγκριση με τον αρχικό Zonda.

Ο σχεδιασμός του, εμπνευσμένος από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα αντοχής Group C της δεκαετίας του ’80, αποπνέει μια αίσθηση αγωνιστικού πνεύματος, με λεπτότερους ψηλά τοποθετημένους καθρέφτες και σύγχρονους προβολείς που συμβάλλουν στη βελτίωση του αεροδυναμικού προφίλ του.

Τα κυρτά πίσω φωτιστικά σώματα αναζωογονούν τις μνήμες του Zonda R, της έκδοση του υπεραυτοκινήτου της Pagani που μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο στις πίστες.

Αντίθετα, με το περίπλοκο αεροδυναμικό πακέτο της Zonda, το Alisea επιλέγει μια πιο κομψή προσέγγιση, αντικατοπτρίζοντας τη σχεδιαστική εξέλιξη της εταιρείας προς το μέλλον, όπως φαίνεται και στην επερχόμενη Utopia.

Παρά τη μοναδικότητά του, το Alisea δεν μένει απλώς ένα πείραμα. Με βάση την ιστορία της Pagani στην εξατομίκευση αυτοκινήτων, είναι πιθανό να δούμε στοιχεία από τον σχεδιασμό του να ενσωματώνονται σε μελλοντικές κατασκευές της εταιρείας, εκπληρώνοντας τις επιθυμίες ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!