NEA

Mercedes EQS: Ακόμη και οι ναυαρχίδες θέλουν το αστέρι τους

Η νέα Mercedes-Benz EQS έρχεται να ανανεώσει τα δεδομένα στον σούπερ λούξ κόσμο της ηλεκτροκίνησης επαναφέροντας το αστέρι στο καπό.

Με την τεχνολογική πρόοδο να κυριαρχεί, η Mercedes επενδύει σε συνεχείς βελτιώσεις που καθιστούν τα ηλεκτρικά της μοντέλα πιο αποδοτικά και προηγμένα από ποτέ.

Στο αμάξωμα η σημαντικότερη διαφοροποίηση εντοπίζεται στο εμπρός μέρος, όπου για κάποιες εκδόσεις θα υπάρχει μια νέα προσέγγιση που θα θυμίζει την κλασική μάσκα με τις γρίλιες της S-Class.

Η μεγαλύτερη μπαταρία των 118 kWh είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στην αγώνα για μεγαλύτερη αυτονομία, με την EQS να προσφέρει πλέον εντυπωσιακά περισσότερα από 80 χιλιόμετρα, ανάλογα με την έκδοση που επιλέγει κάποιος.

Τονίζεται επίσης η εισαγωγή διαφόρων χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την αυτονομία, όπως η στάνταρ αντλία θερμότητας και η δυνατότητα αποσύνδεσης του μπροστινού κινητήρα σε ορισμένα μοντέλα όταν δεν χρειάζεται.

Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις επιφέρουν εντυπωσιακή αύξηση στην αυτονομία, με την EQS 450 4Matic να φτάνει τα 798 χιλιόμετρα και την 450+ να προσφέρει έως και 822 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP).

Τα νέα πολυτελή πίσω καθίσματα, οι βελτιωμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού και η ενσωμάτωση της μεγάλης οθόνης του MBUX αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία σε ένα νέο επίπεδο πολυτέλειας και άνεσης.

Προσφέρονται πλέον στάνταρ ανακλινόμενα πίσω καθίσματα με κλίση έως 36 μοίρες, η οποία επεκτείνεται στις 38 μοίρες με το προαιρετικό πακέτο Rear Comfort Plus.

Επιπλέον, οι νέες λειτουργίες όπως η αυτόματη αναδίπλωση των καθισμάτων και η θέρμανση για τον αυχένα δείχνουν τη δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία μιας πλήρως προσαρμόσιμης και άνετης εμπειρίας.

Η Mercedes έχει επίσης αναβαθμίσει τη λειτουργία αυτόματης αλλαγής λωρίδας Επιπέδου 2 για την υποβοήθηση του οδηγού, αν και η λειτουργία της θα περιορίζεται σε ορισμένους αυτοκινητόδρομους.

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις θα περάσουν και σε άλλα μοντέλα που μοιράζονται την ηλεκτρική πλατφόρμα EVA2, συμπεριλαμβανομένων των EQE, EQE SUV και EQS SUV.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!