PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Μαϊάμι: Ο εξαιρετικός Lando Norris πήρε τη νίκη με τη βοήθεια του safety car

Ο Lando Norris πήρε την πρώτη του νίκη στη Formula 1, εκμεταλλευόμενος μια στρατηγική παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας για να προσπεράσει τον Max Verstappen. Στο βάθρο οι Verstappen και Leclerc.

Ο θρίαμβος αυτός όχι μόνο τερμάτισε το σερί του Norris ως ο οδηγός με τα περισσότερα βάθρα χωρίς νίκη σε Grand Prix, αλλά σηματοδότησε επίσης την επιστροφή της McLaren στον κύκλο των νικητών. Κάτι που είχε να γίνει από το ιταλικό Grand Prix του 2021, μετά τον θρίαμβο του Oscar Piastri στον αγώνα σπριντ του Κατάρ το 2023.

Με την έναρξη του αγώνα, ο Verstappen κράτησε την πρωτιά, ενώ ο Charles Leclerc δυσκολεύτηκε να βγει από τη γραμμή, επιτρέποντας στον Sergio Perez με τα καθυστερημένα φρεναρίσματα να ανακατέψουν την σειρά. Ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε το χάος για να χτίσει ένα άνετο προβάδισμα, με τον Piastri να μπαίνει δυναμικά στη μάχη πίσω από τον Leclerc.

Ωστόσο, το λάθος του Verstappen στο σικέιν και το επακόλουθο pit stop κάτω από το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας ανακάτεψε ξανά τη σειρά, ωθώντας τον Norris στην κορυφή μετά από ένα εύστοχο pit stop.

Η τύχη του Norris πήρε καθοριστική τροπή μετά από μια σύγκρουση μεταξύ του Kevin Magnussen και του Logan Sargeant, η οποία προκάλεσε την επιστροφή του αυτοκινήτου ασφαλείας που επέτρεψε στη McLaren να βάλει τον Norris στα pit για φρέσκα ελαστικά, εκτοξεύοντάς τον μπροστά από τον Verstappen.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Norris να υπερασπίζεται σθεναρά την θέση του μπροστά από τον Verstappen, απομακρυνόμενος τελικά και εξασφαλίζοντας ένα επιβλητικό προβάδισμα. Παρά τις γενναίες προσπάθειες του Verstappen, τα πιο φρέσκα ελαστικά του Norris αποδείχθηκαν καθοριστικά, επεκτείνοντας το προβάδισμά του στα αξιοσημείωτα 7,6 δευτερόλεπτα στην καρό σημαία.

Πίσω από το ηγετικό δίδυμο, ο Leclerc αρκέστηκε στην 3η θέση, ενώ ο Carlos Sainz έδωσε σκληρή μάχη με τον Piastri σε μια σειρά από αμφίρροπες αναμετρήσεις, τερματίζοντας τελικά 4ος.

Η τύχη του Piastri πήρε την κατιούσα μετά από μια σύγκρουση με τον Sainz, ρίχνοντάς τον πολύ πίσω, καθώς οι Perez και Lewis Hamilton εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να τερματίσουν στην 5η και 6η θέση, αντίστοιχα.

Ο Yuki Tsunoda εξασφάλισε την 7η θέση, μπροστά από τους George Russell και Fernando Alonso, με τον Esteban Ocon να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα, εξασφαλίζοντας τον πρώτο βαθμό της Alpine στη σεζόν.

update:  Ο Carlos Sainz χτυπήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων – μαζί με έναν βαθμό ποινής στην άδειά του – αφού θεωρήθηκε ότι προκάλεσε σύγκρουση με τον Oscar Piastri κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μαϊάμι. Έτσι, ο Perez ανέβηκε στην 4η θέση και πήρε τους σχετικούς βαθμούς.

Επόμενος αγώνας την μεθεπόμενη Κυριακή (19/5) στην Ιταλία, στην πίστα της Ίμολα, στις 16:00. Δείτε εδώ τη βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!