NEA

Κίνα: Τρέχουν με ξέφρενο ρυθμό οι εξαγωγές

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας βρίσκεται σε μια δυναμική φάση με την αύξηση των εξαγωγών να ξεχωρίζει.

Αν και οι εγχώριες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,8% τον Απρίλιο, η Κίνα εξήγαγε 417.000 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Αυτή η τάση αντανακλά την παγκόσμια αναγνώριση των κινεζικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, τα οχήματα νέας ενέργειας (NEV) κερδίζουν έδαφος στην εγχώρια αγορά, αποτελώντας το 43,5% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Απρίλιο.

Παραδόξως, τα PHEV ηγούνται της αγοράς με αύξηση 64,2% στις πωλήσεις, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημείωσαν άνοδο 12,1%. Η BYD καταγράφει ότι τα PHEV αντιπροσωπεύουν το 57% των πωλήσεών της.

Τέλος, να πούμε ότι οι κινεζικοί κατασκευαστές κυριάρχησαν στην παγκόσμια αγορά PHEV το πρώτο τρίμηνο, αποτελώντας σχεδόν το 70% των πωλήσεων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!