ΑΓΩΝΕΣ

GP Εμίλια-Ρομάνια: Πτήση Verstappen και στην Imola

Πέταξε και πάλι ο Verstappen ως ταχύτερος όλων στην ιστορική ιταλική πίστα. Στον αυριανό αγώνα (στις 16:00) πίσω του θα ξεκινήσουν οι McLaren των Piastri, Norris και οι Ferrari των Leclerc, Sainz.

Έχοντας αντιμετωπίσει δυσκολίες και στις τρεις ελεύθερες δοκιμές στον αγώνα της Εμίλια Ρομάνια, ο Verstappen επαίνεσε τις αλλαγές στο set-up της Red Bull πριν τις κατατακτήριες δοκιμές για την «αίσθηση ότι μπορούσε να πιέσει λίγο περισσότερο».

«Αυτή η πίστα είναι απίστευτη», πρόσθεσε ο Verstappen. «Και για να είσαι στο όριο εδώ, κοντά στο χαλίκι – άγγιξα το χαλίκι στην τελευταία στροφή – ακόμα αντλώ αδρεναλίνη. Η αδρεναλίνη είναι πολύ υψηλή».

Ο Verstappen χρειάστηκε να κάνει προσπάθειες στο τέλος για να πετύχει τους καλύτερους χρόνους του στα πρώτα δύο μέρη των κατατακτήριων δοκιμών, αλλά ηγήθηκε από την αρχή στο Q3 – η πρώτη του προσπάθεια ήταν 1:14,869 μπροστά από τον Norris και τον Leclerc.

update: O Piastri δέχθηκε ποινή τριών θέσεων, λόγω παρεμπόδισης του Kevin Magnussen κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών. Έτσι, ο οδηγός της McLaren θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 5η θέση.

Οι οδηγοί της Ferrari προηγήθηκαν στη συνέχεια στις τελικές προσπάθειες, όπου ο Leclerc δεν κατάφερε να ανακτήσει αρκετό χρόνο από το να χάσει τον προσωπικό του καλύτερο χρόνο στον πρώτο τομέα και έμεινε τρίτος.

Πίσω από τον Verstappen, που πέτυχε ταχύτερους χρόνους στους πρώτους δύο τομείς του γύρου, αλλά είχε μια ταλάντευση στην τελική στροφή Rivazza 2 ήταν ευάλωτος ακόμα και όταν βελτίωσε τον καλύτερο χρόνο σε 1:14,746.

Ο Norris επίσης βελτιώθηκε αλλά πλήρωσε το τίμημα για έναν πιο αργό μεσαίο τομέα από ό,τι είχε καταφέρει στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3, με τον Piastri στη συνέχεια να περνάει μπροστά από τον ομόσταβλό του και τον Leclerc, καθώς κέρδισε τον Verstappen στον τελικό τομέα για να καταλήξει 0,074 πίσω.

Πίσω από τους πρωτοπόρους ήρθαν οι Carlos Sainz, George Russell και Yuki Tsunoda, ο οποίος είχε κάνει έναν γρήγορο χρόνο στο Q2 πριν υποχωρήσει από τον αγώνα για την κορυφή. Ακολούθησαν οι Lewis Hamilton στην όγδοη θέση, Daniel Ricciardo στην ένατη και Nico Hulkenberg συμπληρώνοντας την πρώτη δεκάδα.

Ο Verstappen ηγήθηκε στο Q2 μπροστά από τον Leclerc, όπου ο Sergio Perez ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος στο άλλο Red Bull, παρά το γεγονός ότι σημείωσε τον καλύτερο του χρόνο στο τέλος του Q2. Οι Esteban Ocon, Lance Stroll, Alex Albon και Pierre Gasly επίσης αποκλείστηκαν σε αυτό το στάδιο.

Στο Q1, το οποίο επίσης ηγήθηκε ο Verstappen μπροστά από τον Leclerc όταν οι Ferrari προχώρησαν με τα μεσαία ελαστικά, οι τελευταίες προσπάθειες προσωπικών καλύτερων χρόνων δεν ήταν αρκετές για να σώσουν τους Valtteri Bottas, Logan Sargeant και Zhou Guanyu στην 16η-18η θέση.

Ο Magnussen κατέληξε 19ος μπροστά από τον Fernando Alonso, ο οποίος έχασε την αρχή του αρχικού σκέλους καθώς η Aston Martin δούλευε να επισκευάσει το αυτοκίνητο που είχε ζημιωθεί κατά τη διάρκεια της συντριβής του στο FP3.

Ο Ισπανός εγκατέλειψε την τελική του προσπάθεια καθώς απέτυχε να βελτιώσει τον προσωπικό του καλύτερο χρόνο αργά, αφού έκανε ένα λάθος και πέρασε από το χαλίκι στην έξοδο του Tamburello στη δεύτερη προσπάθειά του. Ωστόσο, ένας διαγραμμένος χρόνος γύρου για τον οδηγό της Williams, Sargeant, έχει ανεβάσει τον Alonso και τον Magnussen μία θέση πάνω.

Παρακάτω η σειρά εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα στις 16:00, δείτε εδώ τη βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!