NEAPINED

Το Kia EV3 έτσι όπως θα το δούμε στους δρόμους [video]

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia αναμένεται να έχει τιμή λίγο πάνω από το Niro EV και να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης από το φθινόπωρο και μετά.

Η Kia παρουσίασε το νέο Kia EV3, ένα compact ηλεκτρικό SUV που συνδυάζει τολμηρό σχεδιασμό, καινοτόμα τεχνολογία και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά. Το EV3 ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia, «Opposites United», η οποία συνδυάζει τις αντιθέσεις της φύσης και της καινοτομίας για να δημιουργήσει ένα αρμονικό και δυναμικό σύνολο.

Το EV3 έχει 4,3 μέτρα μήκος, 1,85 πλάτος και 1,56 ύψος, με μεταξόνιο στα 2.680 χιλιοστά. Η χαρακτηριστική σχεδίαση Tiger Face, ενισχυμένη με τη λογική φωτισμού Star Map, τονίζει τη σιγουριά και τον επιβλητικό χαρακτήρα του οχήματος. Το προφίλ του EV3 αποπνέει ισχύ και ευελιξία, ενώ η μακριά και κεκλιμένη οροφή καταλήγει σε μια πίσω πόρτα τύπου hatchback, δίνοντας έναν τεχνικό και κομψό χαρακτήρα στο αμάξωμα.

Η πίσω όψη του EV3 ολοκληρώνει το δυναμικό σχεδιασμό με μια μεγάλη μαύρη διακοσμητική γραμμή που συνδέει την πίσω κολώνα C και τη δυναμική γραμμή της οροφής, προσδίδοντας αίσθηση ισχύος. Τα γεωμετρικά πίσω φώτα ενσωματώνονται αρμονικά με το πίσω παρμπρίζ, προσδίδοντας φουτουριστική και κομψή εμφάνιση.

Η έκδοση EV3 GT-line προσδίδει έναν πιο στιβαρό και περιπετειώδη χαρακτήρα με ενισχυμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δημιουργώντας μια σπορ και εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Το εσωτερικό του EV3 προσφέρει μια ευρύχωρη καμπίνα για πέντε άτομα. Η κομψή κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει συρόμενο τραπεζάκι και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ ο πολυρυθμιζόμενος φωτισμός περιβάλλοντος και τα άνετα καθίσματα προσφέρουν μέγιστη χαλάρωση. Ο χώρος μπροστά (frunk) είναι 25 λίτρα και το κανονικό πίσω πορτμπαγκάζ στα 60 λίτρα.

Η τεχνολογική καινοτομία του EV3 περιλαμβάνει μια ευρεία οθόνη σχεδόν 30 ιντσών, η οποία ενσωματώνει πίνακα οργάνων, σύστημα κλιματισμού και οθόνη AVN. Αυτή η οθόνη παρέχει σαφή γραφικά και διαισθητικές πληροφορίες στον οδηγό και τον συνοδηγό.

Το EV3 βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) και χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς της Kia.

Η έκδοση EV3 Standard διαθέτει μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh. Και οι δύο εκδόσεις έχουν ηλεκτροκινητήρα 150 kW/283 Nm, επιτυγχάνοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 170 km/h.

Το EV3 έχει βελτιστοποιημένη αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,269, χάρη στο 3D κάλυμμα από κάτω. Η έκδοση Long Range προσφέρει αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα (WLTP), ενώ η φόρτιση της μπαταρίας από 10-80% διαρκεί περίπου 31 λεπτά.

Το EV3 διαθέτει συστήματα ασφάλειας και άνεσης που συναντώνται συνήθως σε μεγαλύτερα ηλεκτρικά SUV. Το σύστημα Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) περιλαμβάνει το Electric Dynamic Torque Vectoring Control (eDTVC) για ομαλή και σταθερή μεταφορά ισχύος. Επίσης, προσφέρει υπηρεσίες Premium Streaming μέσω του LG Web OS και arcade παιχνίδια.

Το EV3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει την τεχνολογία AI Assistant της Kia, προσφέροντας νέους τρόπους αλληλεπίδρασης και ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Η τεχνολογία αυτή θα επεκταθεί στην Ευρώπη και θα εξελίσσεται συνεχώς, προσφέροντας επιπλέον οφέλη στους πελάτες.

Το EV3 ενσωματώνει βιώσιμα στοιχεία στο εσωτερικό του, με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών όπως το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), δημιουργώντας μια φιλική προς το περιβάλλον ατμόσφαιρα. Οι επενδύσεις των θυρών και το ταμπλό περιλαμβάνουν ανακυκλωμένα υφάσματα, συμβάλλοντας στη συνολική βιωσιμότητα του οχήματος.

Το EV3 θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κορέα τον Ιούλιο του 2024, με το ευρωπαϊκό λανσάρισμα να ακολουθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η Kia σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τις πωλήσεις του EV3 σε άλλες αγορές.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!