NEA

BMW Concept Skytop: Μία από τις πιο όμορφες «μπέμπες»

Η BMW αποκάλυψε το Concept Skytop, ένα μοντέλο που θεωρείται η πιο όμορφη BMW εδώ και πολλά χρόνια.

Το πρωτότυπο μοντέλο, εμπνευσμένο από τα κλασικά μοντέλα Z8 και 503 Roadster, παρουσιάστηκε στο φημισμένο Concorso d’Eleganza Villa d’Este και αναμένεται να αποτελέσει πιθανό αντικαταστάτη της M8.

Το Concept Skytop εφοδιάζεται έναν πανίσχυρο twin-turbo V8 κινητήρα 625 ίππων, παρόμοιο με αυτόν της M8 Competition. Η σχεδίασή του περιλαμβάνει ένα μοναδικό φινίρισμα βαφής, αναδεικνύοντας την επιδεξιότητα της BMW στους χρωματισμούς.

Ως δίθυρο και διθέσιο κάμπριο, το Concept Skytop ξεχωρίζει με την πιο προσγειωμένη μάσκα και την κλασική μύτη καρχαρία. Το κομψό μπροστινό μέρος συνδυάζεται αρμονικά με ένα ιδιαίτερα στιλάτο πίσω τελείωμα, το οποίο από ψηλά θυμίζει ταχύπλοο.

Το πίσω τμήμα θυμίζει Aston Martin, με μια αλουμινένια επένδυση που εκτείνεται από το καπάκι του πορτμπαγκάζ μέχρι το καπό και το εσωτερικό. Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν την απουσία συμβατικών χειρολαβών στις πόρτες και τα ειδικά κατασκευασμένα λεπτά φώτα LED.

Η ντεγκραντέ βαφή του αμαξώματος, που αλλάζει από κοκκινωπό-καφέ στην οροφή σε ασημί με εφέ χρωμιωμένης σκιάς, είναι εντυπωσιακή. Η οροφή, κατασκευασμένη από δέρμα, μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, προσφέροντας έναν ανοιχτό χώρο σε χρόνο μηδέν.

Το εσωτερικό του Concept Skytop, σε ζωηρό κόκκινο χρώμα, διατηρεί τη διάταξη του ταμπλό της Σειράς 8, εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο σύστημα infotainment iDrive και τον γνώριμο επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Πέρα από έναν φόρο τιμής στα παλαιότερα μοντέλα της BMW, το Concept Skytop μας δίνει μια πρώτη γεύση της κατεύθυνσης που θα πάρει η εταιρεία στον τομέα των grand tourer τα επόμενα χρόνια. Με την καινοτόμο σχεδίαση και τις προηγμένες τεχνολογίες του, το Concept Skytop αναδεικνύει τη δέσμευση της BMW στην εξέλιξη και την πρωτοπορία.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!