ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς μπορείς να επιλέξεις ποια κατηγορία αυτοκινήτου σου ταιριάζει

Είναι αλήθεια ότι το αυτοκίνητο μπήκε σαν σίφουνας στις ζωές των περισσοτέρων και όλα αυτά τα χρόνια διευκολύνει σημαντικά την κάθε μας μέρα. Πολλοί το χρησιμοποιούν καθημερινά, άλλοι πάλι το κρατάνε για πιο ειδικές περιστάσεις, αλλά η πλειοψηφία δεν μπορεί να το αποχωριστεί και να περιοριστεί σε κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο. Αυτό οφείλεται προφανώς στις ανέσεις που προσφέρει, ειδικά αν μιλάμε για τα πιο σύγχρονα μοντέλα.

Είτε λοιπόν είσαι στη διαδικασία να αγοράσεις το πρώτο σου αυτοκίνητο, είτε θέλεις να αντικαταστήσεις το παλιό, τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για σένα. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις πώς μπορείς να διαλέξεις την ιδανική κατηγορία, που θα σε συντροφεύσει τα επόμενα χρόνια οδηγικής πορείας. Αν είσαι έτοιμος, πάμε να ξεκινήσουμε!

Κινήσου με βάση τις ανάγκες σου

Οι προσωπικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου διαφέρουν, και με βάση αυτό θα πρέπει να προσεγγίσεις το ιδανικό αυτοκίνητο. Μπορεί, για παράδειγμα, να ζηλεύεις το διθέσιο αμάξι του φίλου σου και να θέλεις να μιμηθείς την επιλογή του, αλλά ταυτόχρονα η οικογένειά σου απαριθμεί πάνω από δύο μέλη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως καταλαβαίνεις, η ανάγκη δεν ταυτίζεται με την επιθυμία και είναι καλό να βρεις μία μέση λύση που θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο.

Μια καλή ιδέα επίσης είναι να μην πραγματοποιήσεις μία γρήγορη (ή επιπόλαιη!) αγορά, αλλά να δοκιμάσεις ένα ευέλικτο πρόγραμμα μηνιαίας μίσθωσης, όπως είναι αυτό του switch.myavis.gr. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις τη δυνατότητα να τεστάρεις τα μοντέλα της επιλογής σου και στη συνέχεια να πάρεις την τελική σου απόφαση.

Προσδιόρισε το budget σου

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει απόλυτα την επιλογή της κατηγορίας του αυτοκινήτου είναι το κόστος της. Σου προτείνουμε λοιπόν να καθορίσεις το ποσό που μπορείς να διαθέσεις και να κινηθείς με βάση αυτό. Αν πάλι είσαι στη διαδικασία αποταμίευσης, είναι καλό να οργανωθείς σωστά και σχολαστικά, ώστε να μη σου ξεφύγει ούτε ένα ευρώ.

Μια καλή ιδέα λοιπόν είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια εξειδικευμένη εφαρμογή, όπως είναι το Excel της Microsoft, και να καταγράφεις τις καθημερινές σου δαπάνες και τον στόχο που έχεις θέσει. Έχοντας μία οπτική απεικόνιση της οικονομικής σου κατάστασης, είναι αποδεδειγμένο ότι θα φτάσεις πιο κοντά στον σκοπό σου. Τέλος, σου προτείνουμε εκτός από την τιμή του αυτοκινήτου, να σκεφτείς και τα έξτρα έξοδα που θα προκύψουν μελλοντικά, όπως είναι το σέρβις, τα τέλη κυκλοφορίας κ.ά. Μόνο τότε θα έχεις μια πλήρη εικόνα της επιλογής σου!

Κατανόησε την καθημερινότητά σου

Πριν αποφασίσεις για το αυτοκίνητο που θα εντάξεις στη ζωή σου, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείς την καθημερινή σου ρουτίνα. Στην περίπτωση λοιπόν που μένεις και κινείσαι μέσα σε μία χαοτική μεγαλούπολη, τα πιο μικρά αυτοκίνητα (ή τα hatchback αν έχεις οικογένεια), είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς ένα μεγάλο jeep δε θα σε βολέψει, λόγω μεγέθους, στις διαδρομές σου.

Αντιθέτως, αν η ζωή σου είναι διαμορφωμένη γύρω από μεγάλες διαδρομές που απαιτούν επιπλέον άνεση, τότε σου προτείνουμε να επενδύσεις σε ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, με ενισχυμένη κράτηση και ευρύχωρη καμπίνα. Κατανόησε λοιπόν τις συνήθειές σου και λειτούργησε με βάση την αποτελεσματική διευκόλυνσή τους.

Σκέψου οικολογικά

Για το τέλος σου αφήσαμε ένα ακόμα κριτήριο που είναι κοινό για την πλειοψηφία των οδηγών. Και αυτό δεν είναι άλλο από την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντας, που είναι πρωτίστως ατομική. Είναι πλέον γεγονός ότι όλοι μας πρέπει να βάζουμε το καθημερινό μας λιθαράκι για έναν καλύτερο πλανήτη και φυσικά είναι απαραίτητο να υιοθετούμε οικολογικές συνήθειες.

Σου προτείνουμε λοιπόν να μην επενδύσεις σε ένα αυτοκίνητο χρόνων, καθώς είναι σίγουρο ότι θα είναι ιδιαίτερα ρυπογόνο. Αντίθετα, προτίμησε σύγχρονα μοντέλα, και αν είσαι σε καλή οικονομική κατάσταση, μπορείς να τσεκάρεις τα ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και κάνε την περιβαλλοντική ευσυνειδησία προτεραιότητα της κάθε μέρας.

Φτάνοντας ως εδώ, ίσως να έχεις κάνει ήδη την επιλογή σου και να έχεις βρει το αυτοκίνητο των ονείρων σου. Εμείς, με τη σειρά μας, ελπίζουμε να είναι η ορθότερη δυνατή και σου ευχόμαστε καλές διαδρομές!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!